Üçköprü Köyü ve Doğanlı mevkiine yapılan alt geçitler pislikten kullanılamıyor. Köyü ikiye bölen D-100 karayolundan karşıya geçmek isteyenler için yapılan alt geçitler kullanılmaya kullanılmaya çöplük haline geldi.

Birçok kez ölümlü ve yaralamalı trafik kazasının meydana geldiği Üçköprü köyü ve Doğanlı mevkiinde yayaların can güvenliğini sağlamak için yapılan alt geçitler, ziyan olan yatırımlar olarak bekliyor. Bugüne kadar bir çok kez, meydana gelen kazaların ardından Üçköprü mevkiine kavşak yapılması için tepki gösteren vatandaşlar, alt geçidin biran önce kullanılır hale getirilmesini ve kazaların önlenmesini istiyor.

Köyde yaşayan vatandaşlardan çoğunun şikayeti altgeçidin pislik içinde ve su dolu olması. Işıklandırmanın da bulunmadığı alt geçidin düzeltilmesi için başvurmadık yer bırakmadıklarını söyleyen vatandaşlar, yıllardır süren bu sorunun artık çözülmesini istediklerini dile getirdiler.

“ Altgeçidi açmıyorlar, yetkililer ilgilenmiyor, içerisi su dolu leş gibi her şey var. Yakında balık yetiştireceğiz orada inşallah büyütür yeriz. Ben Belediye Başkanına da söyledim, muhtara da söyledim hiç ilgilenen yok. Allah göstermesin burada bir araba vurursa birine yazık günah, benim yeğenime vurdu ne hale geldiğini gördük hiç kimse ilgilenmiyor.”
“ Altgeçidi gördünüz içi su dolu, açıldığından beri kullanılacak vaziyette değil. Ankara’dan geldikleri zaman da söylediler, Karayolları müdürüyle gittik görüştük buranın normal bir geçit olmasını istedik ama bir netice alamadık. Valiyle görüştük gitmediğimiz yer kalmadı ama bir sonuç alamadık. Doğanlı’dan gelip dönüyoruz şuan da köyümüzün merkezi de kapalı 1,5 kilo metre gidiyoruz, 1,5 kilo metre köye girebilmek için dönüyoruz. 3 kilo metre gidiyoruz merkezde işi olan arabasını buraya bıraksa da Doğanlı’dan dönecek. İlgililerin duymasını istiyoruz ama duymuyorlar.”

“ Alt geçidin içi su doluyor çocuklar gidemiyor, tehlikeli olduğu için kullanamıyorlar. Bir de vatandaş gece içinden geçmeye korkuyor, alt geçidin yıllardır sıkıntısı var su dolu, biz burada esnafız zaten aracımızla Doğanlı’dan dönmek zorundayız. Yolumuzu kapattılar sıkıntı büyük. Köyde cenaze oluyor yolu kapatmak zorunda kalıyoruz, sıkıntılar nasıl çözülecek bilmiyoruz ve bekliyoruz.”

Haber: H.İŞCAN