Son Müracaat 17 Ekim

Düzce Kızılayı örnek bir girişime imza atıyor. Yetim öğrencilere burs verilmesi kararını bugün basının karşısına geçerek açıklayan Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Kemal Semih Demir, müracaata ilişkin bilgiler verdi. Her yaz döneminde öğrenci ve velilerden imkanlarının olmadığı ve Kızılay’ın burs verip vermediği yönünde sorularla karşılaştıklarını belirten Demir, Kızılay’ın böyle bir kampanyası olmadığını aktardı. Fakat Düzce Şubesi olarak kendi aralarında belirli bir bütçe ayırdıklarını anlatan Başkan Demir, bu bütçeyi de müracaat sayısına göre pay edeceklerini açıkladı. Son müracaat tarihinin de 17 Ekim mesai saati bitimi olduğunu söyledi.

Başvuru şartları

Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Kemal Semih Demir burs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler için şartları şöyle ifade etti: “Babası olmamak, devlet okulunda okumak, TC vatandaşı olmak, Düzce’de ikamet etmek, ailenin maddi durumunun iyi bir eğitim için yeterli olmaması gerekiyor.”

Gerekli Belgeler

Burs başvurusu sırasında istenen belgeler ise şöyle; “Öğrenci belgesi aslı, öğrenci nüfus cüzdan fotokopisi, vukuatlı nüfus cüzdan fotokopisi, 1 adet yeni çekilmiş fotoğraf”. Bu belgeler ile birlikte 17 Ekim tarihi mesai bitimine kadar Düzce Kızılay Şube Başkanlığı’na müracaat etmeleri gerekiyor.

Keşke herkese ulaşabilsek”

Demir kendi aralarında burs konusunu sürekli konuştuklarını ve istişare yaptıklarını ifade ederek; “Keşke ihtiyacı olan herkese burs verebilsek de herkes imkansızlıklardan dolayı eğitimsiz kalmasa. Ama herkese ulaşmamamız mümkün değil. Bu yüzden kendi aramızda bir kıstas belirledik. Okumak zor ama babasız okumak daha zor.” dedi.