SSK ve Bağ-Kur prim borçluların borçlarını ödemeleri için 20 günlük ek süre verildi. Resmi Gazete'de de yayınlanan kanuna göre, SSK ve Bağ-Kur'a prim borçları bulunan işveren ve sigortalılar, 20 gün içerisinde yazılı başvuruda bulunmaları halinde, borçlarını 12 aya kadar varan süreyle taksitlendirebilecek. Prim borcu bulunanlar, peşin ödeme yolunu tercih etmeleri halinde başvuru tarihini izleyen ayın sonuna kadar borç aslının tamamını ve başvurunun yapıldığı ayın sonuna kadar sosyal güvenlik mevzuatının ilgili hükümlerine göre hesaplanan gecikme cezası ve gecikme zammının yüzde 20’sini ödemeleri durumunda, borçlarının gecikme cezası ve gecikme zammının kalan yüzde 80’i silinecek. ve Bağ-Kur'a olan prim borçlarının yeniden yapılandırılmasında işveren ve sigortalılar başvuruları için 20 günlük süre uzatımını getiren yasa yürürlüğe girdi.

Prim borcu bulunanlar, peşin ödeme yolunu tercih etmeleri halinde başvuru tarihini izleyen ayın sonuna kadar borç aslının tamamını ve başvurunun yapıldığı ayın sonuna kadar sosyal güvenlik mevzuatının ilgili hükümlerine göre hesaplanan gecikme cezası ve gecikme zammının yüzde 20’sini ödemeleri durumunda, borçlarının gecikme cezası ve gecikme zammının kalan yüzde 80’i silinecek. Prim borcunun yüzde 50’sinin 12 aya kadar taksitle ödenmesi halinde ise gecikme cezası ve gecikme zammının yüzde 50’si silinecek.

65 Yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesiz Türk vatandaşlarına aylık bağlanması Hakkındaki Kanununda da yapılan değişiklik ile özürlü ve muhtaç yaşlılara aylık bağlanmasında, Sosyal Güvenlik Kurumu il veya ilçe idare kurullarının alacakları muhtaçlık kararıyla, kanunun gerektirdiği hallerde yetkili hastanelerden alınan sağlık kurulu raporları esas alınacak.