Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Hac Umre ve Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Diyaeddin Şahin, hacca kayıt yaptıramayanların sayısının 18 bin kişi civarında olduğunu belirtti. Şahin, yaptığı açıklamada, 9 Ocak’ta kuraların çekildiğini, kuralar sonucu 83 bin 430 insanın hacca gitme hakkının ortaya çıktığını ve kayıtlar için de 13-24 Ocak tarihleri arasının belirlendiğini anımsattı.



13-24 Ocak tarihleri arasında hacıların büyük çoğunluğunun kayıtlarını yaptığını, paralarını ödediğini ve hacca gitmeye hak kazandığını söyleyen Şahin, ancak içlerinde gerek yaşlılıktan dolayı, hastalıktan dolayı ve bir kısmının da ekonomik sebeplerden dolayı kayıtlarını yaptıramadığını dile getirdi.



Şahin, hacca kayıt yaptıramayanların sayısının 18 bin kişi civarında olduğunu dile getirerek, “Bunlarla ilgili daha önce belirlenen, ilan edilen hac takvimimize göre 30 Ocak Perşembe günü sabahtan itibaren kayıtlar başlayacak. Bu, kuradan çıkmayan hacı adaylarımız için yolun sonu olmadığını gösteriyor. Hacı adaylarının şansları devam edecek.” diye konuştu.



Söz konusu 18 bin insanın da bir kısmı muhtemelen gitmeyeceğini kaydeden Şahin, “Onlarla ilgili yeni bir takvim ilan edilecek. Bu şekilde epey bir süre insanımızın hacca gitme şansı devam edecektir. Kuradan çıkmayıp da hayal kırıklığına uğrayan insanımıza bu şekilde müjde verebiliriz. Umarım bütün ümmetimiz, hacca gitmek isteyen herkes hacca gider ve kutsal topraklara kavuşur.” ifadelerini kullandı.