Sosyal Konut Projesi kapsamında Çamköy Mahallesi'nde vakıf ve TOKİ işbirliğinde yapımı süren konutlar için başvurular yarın başlıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'ndan toplam 240 adet konutun başvuru şartlarına ilişkin açıklama yapıldı. Konutların maliyet tutarları üzerinden uygun ödeme koşulları ile taksitli olarak satışa sunulacağı belirtilen açıklama şöyle devam etti: “Söz konusu konutlar için başvuruda bulunmak isteyen ve Düzce İli Merkez İlçesi (Çamköy Mahallesinde ikamet etmekte olanlara öncelik verilmek kaydıyla,bu mahalde ikamet edenlerden yeterli başvurunun alınmaması halinde öncelik sırasına göre Akpınar, Camikebir, Çay ve Ağaköyü Mahallesi) sınırları içerisinde en az 3 (üç) yıldır ikamet edenler başvurularını şahsen 1 Ağustos 2012 ve 30 Ağustos 2012 tarihleri arasında başvuru formu ve gerekli belgelerle birlikte Düzce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı adına “Tak Adımda Hizmet Bürosu” na yapmaları gerekmektedir. Bu çerçeve 2+1 Sosyal Konutların başvuru koşulları, başvuru için gerekli, belgeler ve iş akışı aşağıdaki gibidir.
Başvuru şartları
T.C. vatandaşı olmak, 30 yaş üzerinde olmak, ancak Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmaz, babası veya hem babası hem de annesi vefat etmiş yetim bekar bayanlarda yaş şartı 25 yaş ve üzeri olarak belirlenir, kanunla kurulmuş Sosyal Güvenlik Kurumlarına tabi olmamak, 3294 sayılı Kanun’a uygunluğu ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespit edilmek ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından yardım alıyor ya da alabilecek durumda olmak, Düzce İl Merkezi (Çamköy Mahallesinde ikamet etmek olanlara öncelik verilmek kaydıyla, bu mahalde ikamet edenlerden yeterli başvurunun alınmaması halinde öncelik sırasına göre Akpınar, Camikebir, Ağaköyü Mahallesi) sınırları içerisinde en az 3 (üç) yıldır ikamet etmek, kendisi ile eşinin, velayeti altında çocuklarının ve hanede yaşayan diğer kişilerin mülkiyetinde herhangi bir konutu bulunmamak, bir hane halkı adına (yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına) yalnızca bir adet başvuru yapmak, TOKİ konutlarından satın almamış olmak ve TOKİ konut kredisi kullanmamış olmak.
Başvuru için gerekli bilgi ve belgeler
Başvuru sahipleri, nüfus cüzdan fotokopisini, ikametgah İlmühaberini (Düzce İli (Çamköy Mahallesi'nde ikamet etmekte olanlara öncelik verilmek kaydıyla, bu mahalde ikamet edenlerden yeterli başvurunun alınmaması halinde öncelik sırasına göre Akpınar, Camikebir, Çay ve Ağaköyü Mahallesi) sınırları içerisinde en az 3 (üç) yıldır ikamet ettiğine dair), T.C. Kimlik Numaralarını (bütün aile bireylerinin), ayrıca, özürlü vatandaşlarımız, özürlü kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyeti raporunu (en az yüzde 50 özürlü olduğuna dair) ibraz edeceklerdir. Başvuru sahibi ayrıca Başvuru Formunda istenilen diğer belgeleri vermekle yükümlüdür.Eksik evrak ibraz edenler kuraya katılma haklarını kaybedeceklerdir.
Başvuruların değerlendirilmesi
Bir aylık başvuru süresi tamamlandıktan sonra ilgili SYDV tarafından en geç iki ay içerisinde başvuru sahiplerinin durumu incelenecektir. Yapılan incelemeden sonra ilgili SYDV tarafından 3294 sayılı Kanun kapsamında yer aldığına dair haklarında Mütevelli Heyet kararı alınan başvuru sahiplerine ilişkin nihai liste oluşturulur ve nihai liste TOKİ’ye bildirilir. TOKİ tarafından belirlenen yer ve tarihte, asil ve yedek fayda sahipleri kurası noter huzurunda çekilir kura sonuçları ilgili SYDV’ ye bildirilir. Kurada yüzde 50 oranında yedek liste belirlenir. Talep toplama süresinin tamamlanması esnasında TOKİ tarafından teslim edilecek konutların belirlendiği durumlarda hak sahibi belirleme kurası ile daire eşleştirme kuraları eş zamanlı olarak yapılabilir.

 

Haber; C. ÜSTÜNER