Her yıl MEF Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen ve bu yıl 18.'si yapılan Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışmasına 19 ülkenin katılımı ile İstanbul'da gerçekleştirildi. Bu ülkelerden biri olan Abhazya'nın yarışmaya katılımcıları da yarışma sonrasında bugün Düzce Abhazya Derneği'ne uğradı.

Yarışmaya iki öğrenci ve bir öğretmenle birlikte katılan Abhazya Milli Eğitim Bakanı İndira Vardania Düzce ziyaretlerinde Türkiye ile ilgili düşüncelerini dile getirdi. Bayan Bakan Vardania, Türkiye'nin özellikle İstanbul'un çok güzel bir yapıya sahip olduğunu belirterek İstanbul'da geçirdikleri süre içerisinde güzel zaman geçirdiklerini ifade etti.

“Düzce de güzel bir yer.”

Düzce ziyaretinde Düzce ile ilgili düşüncelerini de dile getiren Vardania, “Ziyaretler kapsamında bugün Düzce Abhazya Derneği'ne de geldik. Düzce'de güzel bir yere benziyor. Gerçekten Türkiye'nin görülmeye değer çok sayıda bölgesi bulunuyor.” dedi.

“Eğitim yavaş yavaş toparlanıyor.”

Yaşanan Gürcü-Abhaz Savaşı'yla birlikte yaşadıkları durumu da anlatan Bakan Vardania, “Eğitim açısından önemli yıkımlar yaşamıştık. Ama yavaş yavaş toparlanmaya başladık. Çoğu öğrencimiz Türkiye'deki üniversitelerde okuyor. Orada da üniversitelerimiz var. Anaokulları da açarak eğitimi geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Ziyaretçiler daha sonra Düzce'deki Abhaz köylerini de ziyaret etti.