Tekel ürünü satan bayilerin her yıl ödemesi gereken harç paralarının ödeme sürenin başladığını ifade eden Düzce Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Kemal Şamandar bayilerin harç ödemeleri ile ilgili olarak bilgi verdi. Şamandar, yaptığı basın açıklamasında, her yıl ocak ayı içerisinde ödenmesi gereken bayilik harçlarının 2-30 Ocak tarihleri arasında ödenmesi gerektiğini söyledi.

Konu ile ilgili açıklamalarını sürdüren Şamandar “ 2-30 Ocak tarihleri arasında elinde tekel ürünü satış belgesi olan üyelerimiz odamıza müracaat ederek bizden ödemeler ile ilgili olarak gerekli bilgileri alabilirler”dedi. Tekel harçlarının ne kadar olduğu hakkında da bilgiler veren Şamandar, harçların il genelinde 145 YTL, ilçelerde 89 YTL, belde ve köylerde 28 YTL olduğunu kaydetti.

Öte yandan tekel ürünü satmak isteyen bayiler için de bilgiler veren Şamandar, “Tekel ürünü satmak isteyen bayiler vergi levhası, sabıka kaydı, mensup olduğu odaya ait belge, 1 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi, telli dosya ve bankaya gerekli harcı yatırarak tekel ürünlerini satabileceği belgeyi alabilir” şeklinde konuştu.

Şamandar Düzce Bakkallar ve Bayiler Odasına müracaat edeceklere gerekli bilgilerin verilebileceğini söyledi.