Brüksel'de düzenlenen AP Genel Kurulunun "Yunan Adalarında İnsani Durum" başlıklı oturumunda bölgedeki göçmenlerin durumu ele alındı.

Yunanistan'ın aşırı sağcı Altın Şafak Partisinin eski üyesi bağımsız AP milletvekili Ioannis Lagos, "Kimsenin burada Yunan vatandaşlarının durumunu konuştuğunu duymuyoruz. Herkes göçmenlerden bahsediyor, Yunan vatandaşlarının hakları ne olacak?" diyerek tepki gösterdi.

"İşte bu Türk bayrağı, bununla ne yapılır, yırtıp atılır"
Irkçı Lagos, "Bir tarafta da Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. Ülkemize akın akın göçmen geliyor. İşte bu Türk bayrağı, bununla ne yapılır, yırtıp atılır. Artık buna bir son vermeliyiz." diyerek kağıttan yapılmış Türk bayrağını yırtarak büyük bir provokasyona imza attı.
Buna karşılık, oturumun yöneticisi itidal çağrısında bulunarak bu tür davranışlara müsaade etmeyeceğini söyledi.

Türkiye'den çok sert tepki
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Türk Bayrağı'nı yırtan ırkçı Yunan milletvekili Ioannis Lagos'a sert tepki gösterdi. Çavuşoğlu, ''Avrupa'nın şımarık, ırkçı çocukları hadlerini bilsin'' dedi.

Resen soruşturma başlatıldı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da bu skandal karşısında harekete geçerek, Lagos hakkında “Türk bayrağını alenen aşağılama” suçundan resen soruşturma başlattı. 

Dev Türk bayrakları asıldı

Türkiye, Ioannis Lagos’un bu alçakça hareketine topyekun çok sert tepki gösterirken, vatandaşlardan kurumlara, siyasi partilerden esnaflara kadar her yer bayrağımızla donatıldı. MHP Düzce İl Teşkilatı da parti binasına dev Türk bayrağı asarak, bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin sembolünü gururla dalgalandırdı. Aynı şekilde İYİ Parti de parti binasına dev Türk bayrağı astı.