Abant’ta 6.sı düzenlenen ve Türkiye’de alanında uzman katılımcıları ağırlayan “Yeni Dünya Düzeni ve Geleceğin Haritası” başlıklı program, gerçekleştirilen konferanslar ile devam etti. Türkiye’nin ilk insansız uçakları İHA ve SİHA’ların tasarımını yapan Selçuk Bayraktar da programa konuşmacı olarak katıldı.

Öncü Haber’e özel açıklamalar yapan Selçuk Bayraktar, Düzce’nin savunma sanayindeki potansiyelini değerlendirdi. Milli ve Bağımsız sanayinin önemine vurgu yapan Bayraktar,  Düzcelileri sevindiren bir müjdeyi de paylaştı.

Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’a açıklamalarda bulunan Vuslat Platformu’nun Başkanı Düzceli Hamza Cebeci, silah sanayini değerlendirdiği açıklamalarında şunları kaydetti:
“Ülkemizde savunma sanayi biraz daha büyük şehirlerin etrafında tekâmül etmiş durumda. Bu biraz insan kaynağı ile alakalı. Marmara bölgesinde olması sebebiyle ve açıkçası, Türkiye’de, millilik hamlesinin başlaması 15 yıl öncesine dayanıyor. Öncesinde sadece yurtiçinde yüzde 15 olacak şekilde, özellikle savunma sanayinde, dışarıdan tedarike dayalı bir sistem vardı. Bunun dönüşmesi ile birlikte adım adım yayılma başladı. Bizim Türk insanımız girişimci, maharetli ve kabiliyetlidir. Millileşme ve bağımsızlaşma vizyonunun konulması, irili ufaklı savunma sanayi liderliği yapan firmamızı doyurdu. İnşallah, Düzce’de de buradaki ve alandaki faaliyetlerin yaygınlaşacağını inanıyoruz.”



“Cumhurbaşkanına en çok oy veren iliz”
Ünsal ise, “Biz Düzce’de Cumhurbaşkanımıza en çok oy veren ve Türkiye’de her zaman sıralamaya giren bir iliz. Hep başarılar ile doluyuz. Biz bu süreç içerisinde Düzceli insanlar veya Düzce’de yaşayan insanlar, yatırım noktasında öngörünüze ne kadar heyecan duysunlar. Biz biraz daha batı tarafında, İstanbul’un da batısında, biraz daha Keşan tarafına doğru şeylerimiz devam ediyor. Ama benim bildiğim büyük bir grup, buraya çok yakın bir bölgede önemli yatırımlar yapacak. İnşallah yakında da onun sürprizi verilir” diye konuştu.

“Düzce’de de Bu Faaliyetlerin Yaygınlaşacağını İnanıyoruz”
Ülkemizde savunma sanayinin, büyük şehirlerin etrafında tekâmül ettiğini belirten Selçuk Bayraktar, şu ifadelere yer verdi:

Türkiye’de, millilik hamlesinin başlaması 15 yıl öncesine dayanıyor. Öncesinde yüzde 15 olacak şekilde bir üretim vardı. Özellikle savunma sanayinde, dışarıdan tedarike dayalı bir sistem vardı. Bunun dönüşmesi ile birlikte adım adım yayılma başladı. Türk insanı girişimci ve kabiliyetlidir. Millileşme ve bağımsızlaşma vizyonunun konulması, irili ufaklı savunma sanayi liderliği yapan firmamızı doyurdu. Düzce’de de bu faaliyetlerin yaygınlaşacağını inanıyoruz”



“Büyük bir grup Düzce’ye yatırım yapacak”
Düzceli vatandaşların, bu gelişmelerden ne kadar heyecan duyması gerektiği ile ilgili soruyu da cevaplayan Bayraktar, şunları kaydetti:

 “Biz daha çok İstanbul’un da batısında, biraz daha Keşan tarafına yakın yatırımlarımız devam ediyor. Ama bildiğim büyük bir grup, buraya çok yakın bir bölgede yatırımlar yapacak. İnşallah yakın zamanda, bu sürprizin müjdesi verilir.”

Haber: S.ÜNSAL