1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Düzce’de bu yıl üçüncü kez kutlandı. Bu yıl ki kutlamalara ilgi bir hayli fazla oldu. Valiliğin de izni ile bu yıl kutlamalar Belediye binası önünden Anıtparka’a kadar yapılan yürüyüş ile başladı. 200 Polisin görev yaptığı kutlamalar çerçevesinde Anıtpark, Polis kordonuna alındı ve alana girenler tek tek üst aramasından geçirildi.
Belediye binası önünde toplanan işçiler ellerinde pankartlarla sloganlar atarak Anıtparka kadar yürüdüler. İşçiler çoluk çocuk demeden hep birlikte 1 Mayıs’ın coşkusunu yaşamak için bir aradaydılar.

Sendikalar, Siyasi Partiler ve Sivil Toplum Kuruluşlarının da katıldığı 1 Mayıs kutlamaları yürüyüşün ardından Anıtpark’ta devam etti. Saygı duruşu ile başlayan programda, Sendikalar Platformu Düzce Tertip Komitesi Başkanı Ali Güler, İşçilerin Bayramı'nı kutlayarak, "hep birlikte 1 Mayıs'tayız, emeğin bayramındayız. 1 Mayıs 2011'i güvencesiz, kuralsız çalışmanın yaygınlaştığı koşullarda karşılıyoruz" dedi. Hükümete de seslenen Gürel, "İşsizlik Sigortası Fonu'nun işsizler için daha etkin kullanılmasını istiyoruz. Vergi adaletsizliğinin giderilmesini istiyoruz. Sağlık ve sigorta haklarımızdaki mağduriyetin giderilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Petrol İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Doğangül de yaptığı konuşmasında Örgütlenme Hakkımız şerefimizdir diyerek, Örgütlenmenin önemine değindi. Örgütlenme hakkı aynı zamanda bir insan hakkıdır diyen Doğangül Kölelik değil, çalışma saatlerinin belli olduğu kurallı, sigortalı, örgütlü bir iş istiyoruz ifadelerini kullandı.

Tüm sendika başkanlarının duygu ve düşüncelerini dile getirdiği 1 Mayıs kutlamaları çekilen halaylarla olaysız bir şekilde son buldu.

Haber; Ü. ÇETİN