Göreve geldikten sonra özellikle Düzce Belediyesi borçlarını nasıl ödeyeceği tartışılan Belediye Başkanı İsmail Bayram, borçla ilgili müdürlüklerle konuşarak gerekli bilgiyi almıştı. Bayram, dün akşam yaptığı açıklamada da Düzce Belediyesi'nin 94 trilyonluk borcunu görüşmek için Ankara'ya gideceğini söyledi.

Hem borçları hem de belediyenin durumunu gerekli yerlerle görüşeceğini belirten Bayram, “Göreve başladığımız gibi zaten müdürlüklerle görüşüp belediyenin içinde bulunduğu durum hakkında bilgi aldık. Şimdi de önümüzdeki iki gün içinde Ankara'ya giderek belediye ile ilgili görüşmelerde bulunacağız. Umarım görüşmeler sonucunda olumlu sonuçlar elde edebiliriz. Düzce'nin sorunları ve belediyenin içinde bulunduğu durumu çözmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“Kazada şüphe uyandıracak bir durum bulunmuyor.”

İki gün önce Düzce Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne ait otomobilin kaza yapması ve biri belediye çalışanı olmak üzere Metin Sert ile Metin Caklı'nın hayatını kaybetmesi konusunu da değerlendiren Bayram, “Bu kazada şüphe uyandıracak her hangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Belediye çalışanı görevi dönüşünde yanındaki arkadaşıyla birlikte kaza yaparak hayatını kaybetmiştir. Sonuçta yaptığı iş belediyenin işiydi ve kendi çalışmaları için o aracı kullanmıyordu. Ben hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet geride kalan acılı ailesine de başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.