Düzce Belediyesi'nin borçları ile ilgili girişimlerde bulunmak üzere önceki gün Ankara'ya giden Belediye Başkanı İsmail Bayram Düzce'ye döndü. Sessiz sedasız Düzce'ye gelen Bayram, Ankara'daki temasları ile ilgili açıklama yapmak istemedi. Tekrar Ankara'ya gideceğim demekle yetinen Bayram Görüşmeler netleştiğinde gerekli açıklama yapılacak dedi.

Göreve geldikten sonra Belediye'nin borçlarını nasıl ödeyeceği merak edilen İsmail Bayram, belediyenin durumu ile ilgili , müdürlüklerle yaptığı görüşmelerin ardından soluğu Ankara'da almıştı. Özellikle Düzce esnafına olan borç nedeniyle son dönemde ağır eleştirilen alan eski belediye Başkanı Mehmet Keleş'in ardından göreve gelen Bayram'ın da bu borçlar ile ilgili sıkıntı yaşadığı biliniyordu. Bayramın borçların ödenmesi ile ilgili Ankara'da yaptığı görüşmelerin olumlu geçtiği belirtilirken, Bayramın tekrar Ankara'ya gitmesi de gündeme geldi.

Ankara'daki görüşmeleri ile ilgili açıklama yapmayacağım diyen Belediye Başkanı İsmail Bayram, yaptığımız görüşmeler ile ilgili tekrar Ankara'ya gideceğim. Somut gelişmeler yaşandığında kamuoyu ile paylaşacağım dedi.

Düzce Belediyesi'nin yaklaşık 94 Milyon TL borcu olduğu ve özellikle Düzce esnafına da yüksek rakamlarda borç yapıldığı ve ödeme noktasında sıkıntı yaşandığı biliniyordu.