Belediye Başkanı İsmail Bayram, kentsel dönüşüm projesinde son aşamaya gelindiğini, bölgede oturan vatandaşlardan olumlu görüşler aldığını söyleyerek, projeyi eleştiren muhalefet partilerine tepki gösterdi. Bayram, muhalefet partilerinin proje bölgesinde olumsuz çalışmalar yaparak rant sağlamaya çalıştıklarını iddia ederken, “Bu davranışlar Düzce'ye zarardan başka bir şey getirmez. Bu olumlu çalışmayı siyasi ranta çevirmek doğru değil. Düzce'ye haksızlık yapılıyor. Maalesef Düzce adına olumlu gelişme kaydedeceğimiz bu çalışmaların eleştirilmesinden üzüntü duyuyorum Siyasi oyunlarla Düzce'nin önü tıkanmamalı.” dedi.
Görevde bir yılı doldurmasının ardından , geçen bir yıl sürede hiçbir çalışma yapılmadığına dair eleştirileri de yanıtlayan İsmail Bayram, “ Bu geçmişte de böyle olmuştur. Şimdide böyle olacaktır. 5 yıllık yönetimde eleştirildi. Bizde tabi ki eleştirileceğiz. 1 senedir sahada büyük işler yaptık. Yaptığımız işleri muhalefetin takdir etmesini beklemiyoruz. Bizim için halkın düşünceleri önemli. Yaptığımız ve yapacağımız işleri söylüyoruz. Yaptıklarımız ortada görmek isteyen görür. Aynı paralelde çalışmalarımıza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı İsmail Bayram, AK parti tarafından 27 Mart'ta Ankara'da düzenlenen ve belediye başkanlarının katıldığı yerel yönetimler sempozyumu hakkında da bilgi verdi. Bayram,yerel yönetimlerin sorunlarının görüşüldüğü sempozyumun kendi açısından çok yararlı olduğunu vurgularken, belediye başkanlarının, akademisyenlerin ve bürokratların katıldığı sempozyumda, belediyelerin mali politikaları ve sosyal belediyecilik anlayışı üzerinde durulduğunu belirtti.