Düzce Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Kayıkçı, ramazan ayında ve bayram öncesinde Düzce’de piyasanın durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kayıkçı bu yıl ramazan ayının Düzce’de donuk geçtiğini vatandaşların ya çok ucuz ürünlere ya da markalı ürünlere rağbet ettiğini söyledi.

Kayıkçı “Ramazan Düzce’de donuk geçti. parklar dolu insanlar çarşıda bir şenlik arıyor. Ancak ellerinde poşetlerle gezenleri de çok görmedik. Alışverişin kanıtı eldeki poşetlerdir. Gördük ki çok ucuza da rağbet var markalı ürünlere de. Ama genel manada piyasa çok kötü değil, ama çok iyi de hiç değil.” dedi.

Düzce’de esnafın eski çekim gücünü kaybettiğini ifade eden kayıkçı bolu dağında yeni açılan alışveriş merkezine ulaşım için yapılan ücretsiz geçişleri de eleştirdi.

Kayıkçı “Esnaf çekim gücünü cazip fiyat indirimleri gibi etkileşimlerle kaybetti. Tabi kural dışı belden aşağı vuran hareketler var. Örneğin Otobana giren insanlar bir lira vermeden çıkabileceği noktalar açık bırakılmış. Bu çok büyük bir yanlıştır. O bırakılıyorsa diğer yerlerde bırakılmalıdır.” Şeklinde konuştu.

Ticarette bir takım kuralların getirilmesi gerektiğinin altını çizen kayıkçı büyük mağazaların yaptığı indirimleri eleştirerek “bu resmen hırsızlıktır “dedi.

Kayıkçı “ % 60 indirim yapıyorlar. Böyle bir indirim yapılabilir mi? Kaç lira kazanıyorlar ki % 60 indirdikleri halde hala kazanabiliyorlar. Bu hırsızlıktır. Doğru değildir.” Dedi.

Haber; S. KAŞKIR