29 Mart yerel seçimlerinin ardından Düzce Belediye Başkanı olan Ak Parti adayı İsmail Bayram, Düzce İl Seçim Kurulundan mazbatasını aldıktan sonra, Düzce belediyesi önünde düzenlenen mehteranlı törende Ak Parti'den aday gösterilmeyen Mehmet Keleş'ten görevi devraldı.

Ilgaz'da törene katıldı.

Düzce belediye önünde yapılan Belediye Başkanlığı Devir Teslim töreni alanına, yeni Başkan İsmail Bayram, Düzce Valisi Bülent Kılınç ile birlikte geldi. Törene Düzce Valisi Kılınç'ın yanısıra, Ak Parti Milletvekilleri Metin Kaşlıkoğlu ve Celal Erbay, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldılar. MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz'ında törene katılması ve görevi devreden Başkan Mehmet Keleş'in aralarında sorun olduğu bilinen Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'yla da selamlaşması dikkatlerden kaçmadı.

Mehteran Gösteri ile başlayan törende ilk konuşmayı Düzce eski belediye başkanı Mehmet Keleş yaptı. Hizmetlerin kendisinden sonra da devam edeceğini belirten Keleş, 5 yıllık dönemde yaptığı çalışmaları anlatarak Düzce Halkına teşekkür etti ve helallik istedi.

Yeni Başkan Bayram da alınan sorumluluğun farkında olduklarını belirterek, ''Halkımızın takdirleri ile bugün bu göreve başlıyoruz. Bu güvene ve takdire layık olmak noktasında çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın'' ifadelerini kullandı.

“Düzce'nin çözülmeyi bekleyen çok sorunu var.”

Düzce Miletvekili Metin Kaşıkoğlu da yaptığı konuşmada bugünün önemli bir gün olduğunu kaydederek, hizmetlerin aralıksız devam edeceğini, ' Ak Belediyecilik' anlayışı ile Düzce'nin daha iyi yerlere geleceğini söyledi. Kaşıkoğlu, Düzce'de çözülmeyi bekleyen önemli sorunlar olduğunu da ifade etti.

AK Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay'da Bayram'ın yapacağı çalışmalarla Keleş'ten daha fazla adından sözettirmesinin temennisi içinde olduğunu dile getirdi.

“Seçimler demokrasinin bayramıdır.”

Demokrasinin en büyük kazanımlardan biri olduğunun altını çizen Düzce Valisi Bülent Kılınç ise, ''Seçimler demokrasinin bayramıdır. Seçim dönemini çok güzel şekilde geçirdik. Ülke çapında bazı olumsuz olaylar oldu alabildiğim rakamlara göre 13 vatandaşımız hayatını kaybetti ama Düzce'de kimsenin burnu bile kanamadı. Çok büyük olgunlukla seçim propagandası ve seçim günü yaşadık. Bu yüzden siyasi partilere, değerli halkımıza ve güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Mehmet Keleş'e plaket takdimlerinin ardından, Yeni Başkan Bayram belediye mührünü Keleş'ten teslim aldı. Daha sonra il müftüsünün yaptığı dua ile protokol üyeleri belediye sarayına giriş yaptılar.