Ramazan Bayramı nedeniyle 26 Ağustos 2011 Cuma günü akşamı başlayarak 05 Eylül 2011 Pazartesi gününe kadar sürecek olan 9 günlük bayram tatili öncesi, süresi ve sonrasında, Emniyet ve Jandarma birimleri tarafından alınan mevcut tedbirlere ek tedbirler aldırıldı. Bayram tedbirlerine ilişkin Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“D-100 Karayolu, D-655 Karayolu, Anadolu Otoyolu Kaynaşlı ve Gölyaka turnike çıkışlarında, şehir merkezinde ve yol çalışmalarının bulunduğu alanlarda oluşabilecek trafik yoğunlukları dikkate alınarak, ekip ve devriye sayıları arttırılmıştır.

Hız limitlerine, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması, seyahat eden vatandaşlarınızın emniyet kemeri kullanmalarının sağlanması adına Polis ve Jandarma birimlerimiz tarafından yapılan kontrol ve denetimler sıklaştırılacaktır.

Halkın yoğun olarak bulunduğu alış-veriş merkezlerinde, pazar yerlerinde, mağaza ve dükkânların bulunduğu ana arterlerde, eğlence yerlerinde kap-kaç, yankesicilik, kaldırımcılık, dolandırıcılık ve sahtecilik olaylarına karşı daha etkin müdahalede bulunmak için yaya ve motorize devriye sayıları arttırılmıştır.

MOBESE sistemi üzerinden şehir merkezi sürekli kontrol altında bulundurulacak, yoğunluk bulunan alanlara görevlilerimiz hızlı bir biçimde kaydırılarak, gerekli çalışmalar yapılacaktır. Vatandaşlarımızın ihbar ve şikâyetlerini anında iletebilmeleri için 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma İmdat İhbar telefonları etkin ve verimli olarak kullanılacaktır.

155 ve 156 numaralı telefonların haricinde Jandarma ile emniyet alternatif telefonlardan da polis ve jandarma birimlerimize ulaşılabilecektir.

Amacımız; Ramazan Bayramı tatili süresince ilimizde trafik kazalarının artış göstermemesi, vatandaşlarımızın maddi ve manevi kayıplarının olmaması, güvenli ve huzurlu bir trafik ortamı oluşturarak vatandaşlarımızın aileleri ve sevdikleriyle birlikte bu süreci geçirmelerini sağlamaktır.

Bu nedenle alınan trafik tedbirlerinin yanında, vatandaşlarımızın da görevlilerimize destek olması, trafik tedbirlerine katkıda bulunmaları, görevlilerimizin işaret ve uyarıları ile diğer trafik işaret levhalarına uymaları, özellikle trafik akışını etkileyebilecek şekilde hatalı park yapmamaları aceleci davranmamaları gerekmektedir.”

Haber; C. ÜSTÜNER