Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram 54 gün sonra ilk kez basın toplantısı düzenleyerek çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Belediyenin yapılanması, yazın yapılacak çalışmalar ve Başbakanın ziyaretini konu alan üç başlıkta değerlendirmelerde bulunan Bayram, bugüne kadar belediyenin iç işleyişi ile ilgili çalışmalar yürüttük. Artık araziye çıkma vakti geldi. Bundan sonra arazide olacağız ve gerektiğinde Ankara’ya gidip Düzce adına gerekli girişimleri yapacağız dedi.

Düzce Belediyesi’nden göreve geldikten sonra yapılanma sürecini tamamladıklarını ve iyi bir kadro kurduğuna inandığını belirten Bayram, şeffaf bir hizmet anlayışı ile hizmet vereceğiz, eleştiri ve şikayetlere de açık olacağız dedi. Yaptığımız çalışmaların reklamını yapmadık, yapmayacağız diyen Bayram, biz vatandaşımızın ihtiyaçları doğrultusunda hizmet üretip, takdiri de yine onlara bırakacaklarını söyledi.
Düzce’de 50 km. kanalizasyon ve 10 kilometre yağmur su kanallarına ihtiyaç duyulduğunu belirten Bayram, daha önce 15 km. kanalizasyon için 2.2. milyon TL müteahhide para ödenmiş, biz 50 km. kanalizasyonu kendi imkanlarımızla 1.8. milyon TL’ye yapabilecek güçteyiz dedi.

Düzce Belediyesi’nin şantiyesinin kullanılamaz halde devraldıklarını belirten Bayram, şuan şantiyedeki tüm makineları çalışır hale getirmeye uğraşıyoruz. Benim hedefim Şantiyeyi atıl durumdan kurtarıp Düzce Belediyesi’nin merkezi haline dönüştürmek olacak dedi.

Başbakanın ziyaretinde tüm sorunların bir dosya halinde kendisine sunulduğunu belirten Bayram, gerekli desteği kısa sürede alacağımıza inanıyorum dedi. Düzce’de yapılaşmanın önünü açmak anlamında önemli adımlar attıklarını da belirterek, ilimizin düzenli ve planlı bir şekilde yapılaşmasını istiyorum. Depremden dolayı ilimizde 1500 civarında plansız yapılmış konutlar var . bunların durumlarını inceliyoruz. Kaçak yapılaşmayı önlemek adına iki ayrı ekip kurduk. Bu ekipler 7 gün 24 saat görevdeler. Şuan yaptığımız kontrollerde
Yapılaşmanın belli bölgelerde yığılma gösterdiğini tespit ettik. Biz yapılaşmanın il merkezinin genelinde olmasını ve planlı bir yapılaşma sürecinin yaşanmasını istiyoruz. Bunun içinde gerekli çalışmaları ypıyoruz dedi.



Belediyenin borcu ile ilgili spekilasyonların artık son bulması gerektiğini belirten Bayram, ne kadar borç olduğunu çıktık resmi rakamlarla söyledik. Bence borcun ne kadar olduğu değil , yapılan borçla ne kadar iş yapıldığı önemlidir. Halkımızın bunu değerlendirmesini istiyorum dedi. 


Bayram son olarak İntaş ve Yeypaş’ın durumu hakkında bilgi verdi ve İntaşın şuan için borçları yüzünden sıkıntılı günler geçirdiğini piyasada yazılan çekleri olduğunu belirterek bunlar ile ilgili de gerekli girişimleri yaptıklarını ve sorunu aşmaya çalıştıklarını söyledi. Bayram Yeypaşın da belli bir borcu olduğunu ancak, bu borca karşılık Yeypaş’ın zarar ettiğini söylememiz yanlış olur dedi.