Yarın başlayacak Kurban Bayramı dolayısıyla yayımlanan mesajlarda, bayram günlerinin dostluk ve kardeşliğin pekiştirilmesine vesile olması temenni edildi.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı’nın Kurban Bayramı mesajı şöyle: “Bayramlar, modern hayatın koşuşturması içinde, bir nebze olsun kendimizi ve yanı başımızdaki insanları fark etme imkânı sunan, içimizdeki karşılıksız sevme ve verme duygumuzu geliştiren, sosyal yapımızı ve aile bağlarımızı güçlendiren, toplumda barış ve huzur ortamının yaygınlaşmasına imkân sağlayan özel günlerdir. İyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı, dostluk ve kardeşlik bağlarının pekiştirildiği, yüreklerin bütünleştiği, sevgi, saygı ve hoşgörü atmosferinin yaşandığı, dostlukların tazelendiği bir bayrama daha ulaşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız. Çok özel günlerden olan bu Kurban Bayramı’nda, ailelerimizle büyüklerimizi ziyaret ederek, onların hayır duasını almalı, küçüklerimize sevgi ve şefkatle yaklaşarak, onların bayram sevincine ortak olmalı, köy ve mahalle komşularımızla bayramlaşarak, özellikle fakir, yaşlı, kimsesiz vatandaşlarımızla ve şehit ve gazi ailelerimizle bir araya gelerek, ziyaretler yaparak onlarla bayram neşesini ve coşkusunu paylaşmalıyız.”

“Bayram sevincinin hüzne dönüşmemesi için…”
Vatandaşların bayramı huzur içinde geçirmesi için başta güvenlik, trafik, sağlık ve gıda kontrol hizmetleri olmak üzere gerekli her türlü tedbirin alındığını vurgulayan Vali Dağlı, “Bayram sevincinin hüzne dönüşmemesi için araç kullanacak vatandaşlarımızın sevgi, saygı ve hoşgörüyü özellikle trafikte de arttırmalarını hatırlatmak istiyorum. Değerli Düzceliler biliyoruz ki; sevinçler, mutluluklar paylaştıkça çoğalır, acılar ise paylaştıkça azalır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Düzceli hemşehrilerimin, Kurban Bayramı’nı en içten duygularla kutlar, bu vesile ile aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anar, herkese sevdikleri ile birlikte sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmelerini diler, selam ve saygılarımı sunarım.” ifadelerini kullandı.

“Kurban Bayramı, birlik ve beraberliğimizi güçlendiriyor”
Düzce Üniversitesi Rektörlüğü de yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı: “Kurbanların kesilerek paylaşmanın, dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı Kurban Bayramı, birlik ve beraberliğimizi güçlendiren, dargınları barıştıran; hoşgörü, sevgi, saygı, vefanın simgesi olan ve insanları Yüce Allah’a yaklaştıran kutsiyeti yüksek bir bayramdır. Düzce Üniversitesi olarak,  aziz milletimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutlar, geleneklerimize ve değerlerimize daha sıkı bağlandığımız, güzellikleri ve iyilikleri yoğun olarak yaşandığımız bu mübarek günlerin tüm insanlığa barış, huzur, refah ve bereket getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederiz.”

Haber: C. ÜSTÜNER