Ramazan ayı sona erdi. Bir aylık tutulan orucun ardından yarın bayram namazı ile ramazan bayramı başlayacak. Bayram namazı da Düzce’de saat 07.01’de kılınacak. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Düzce ve çevre illerdeki Ramazan Bayramı namaz saatleri şöyle: Düzce: 07:01, Bolu: 06:59, Kocaeli: 07:06, Sakarya: 07:04 ve Zonguldak: 06:58.

İl genelide ramazan ayının sevgi, saygı ve hoşgörü içinde geçtiğinin vurgusu yapılırken yardımlaşma duygularının doruk noktaya ulaştığı belirtildi. Ramazan ayında her yerde olduğu gibi Düzce genelinde camilerin dolup taştığı vurgulandı.

Açıklamada “Teravih namazları kılındı. Mukabeleler okundu. Yine bu ay içinde fitre ve zekatlar verildi. Zenginlerimiz yaptıkları yardımlarla fakirlerimizi sevindirdiler. Herkes huzur mutluluk ve huşu içinde bir ramazan ayını aşma imkanı buldu." Ifadelerine yer verildi.

"Ramazan bitti, camiileri kapatacakmıyız? Hayır. Yine aynı şekilde cemaatlerimizi camiilerimizi doldurmaya bekliyoruz. Camiler bir aylık kalabalığın ardından öksüz kalmamalı." Şeklinde devam edilen açıklmada her ayın rma zan ayı gibi değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Haber; R. BAL