Bakanlar kurulu kararı ile açıklanan ve bayram öncesi emekli ve kamu çalışanlarına müjdeli haber olan maaşların erken yatması ATM ve postaneler önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Cuma günü yaşanan uzun kuyruklar bugün de devam etti. Düzce’de sabah saatlerinden itibaren bayram öncesi maaş almak üzere banka ATM'leri ve postaneye akın eden vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

ATM'lerin başına giden vatandaşlar, onca uzun kuyruğa rağmen beklemeyi tercih etti. Ancak bekleyenlerin sayısı çoğaldıkça kuyruklarda uzamaya başladı. Bazı ATM'lerdeki paranın bitmesi de vatandaşları çileden çıkardı.

Postanede de emekli, dul yetim ve sakat maaşı çeken vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Cuma günü ana baba günü olan postanenin içerisi bugün de maaş alabilmek için birbiri ile yarışan vatandaşlarla doluydu. Cuma günü yaşanan yoğunluk nedeni ile zaman zaman sistemler kilitlenmiş ve postane hizmet veremez duruma gelmişti. Bugün de maaş alma çilesi devam etti.

Bayram öncesi maaşını çekip bayramı rahat geçirmek isteyen vatandaşlar bankalar ve postaneye akın edince adeta izdiham yaşandı. Sistemler bugün de zaman zaman hizmet verilmesine izin vermedi.

Haber; R. BAL