Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Düzce'de hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, özellikle Mergiç Mahallesi'nde bulunan hayvan pazarında hareketlilik giderek artıyor. Hem bütçesine uygun hem de sağlıklı bir kurbanlık arayışında olan vatandaşlar hayvan pazarında titiz bir araştırma yaptığı şu günlerde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de hayvan varlığı ve alınan tedbirlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kurban satışlarının canlı hayvan borsası ile geçici kurban satış yerlerinde ve kurban pazarlarında yapıldığını anımsatan Bakan Pakdemirli, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına her türlü tedbirin alındığına dikkat çekti.

Söz konusu satış alanlarında küpesiz, pasaportsuz ve nakil belgesi olmayan hiçbir hayvanın satışının yapılamayacağını vurgulayan Bakan Pakdemirli, ayrıca bulaşıcı hastalığı olan ve menşei belli olmayan hiçbir hayvanın da kesinlikle satılmayacağını kaydetti.

Bakanlık olarak kurbanlık hayvanlarla ilgili bir rehber hazırladıklarını söyleyen Pakdemirli, "Hayvanın alımı, satımı, kesimi ve etlerin saklanması konusunda da vatandaşlarımız her türlü bilgiye buradan ulaşabilirler." dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hayvan varlığı konusunda da bilgiler verdi. Buna göre; kurbana hazır büyükbaş hayvan mevcudumuz 1,2 milyon, küçükbaş hayvan mevcudu ise 3,8 milyon olarak açıklandı. Bu rakamların geçen yıl kurbanda kesilen rakamlara göre yüzde 50 fazla olduğu bildirildi.

Haber: C. ÜSTÜNER