Seçimlerin sonuçlanmasıyla birlikte seçimler öncesinde olduğu gibi seçim sonrasında da Düzce Belediyesi ile ilgili belirsizlik devam ediyor. Düzce Belediyesi'nin borç yükü ve çalışmaları konusunda değişik sesler de ön plana çıkıyor. Belediye'nin 94 trilyonluk borcu ve yapılan çalışmaların Denetim Komisyonundan habersiz yapılması konuları ise sadece bunlardan bir kaçı.

İşte bu konularla ilgili Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın açıklama yapmaması kafalarda oluşan soru işaretlerinin çoğalmasına neden oluyor.

“Kendisi bu borçların farkındaydı.”

Belediyenin durumuyla ilgili yapılan haberler Saadet Partisi tarafından da yankı buldu. Bugün parti tarafından gerçekleştirilen İl Divan Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Erdem, yaşanan duruma tepki gösterdi. Erdem, “Bazı basın kuruluşlarında çıkan haberlerin Belediye Başkanı İsmail Bayram'in tekzip etmediği ve aksi yönde açıklama yapmadığı gözönüne alınırsa bu haberlerin doğru olduğunu kabul etmek zorunda kalıyoruz. Fakat Sayın Bayram'ın geçtiğimiz beş yıl belediye de meclis üyeliği, encümen üyeliği, bütçe komisyonu başkanlığı, denetleme kurulu başkanlığı yaptığı düşünülürse bu tablodan habersiz olduğu düşünülemez. Kendisi bu borçların farkındaydı, biliyordu ve seçim vaatlerini de bilinçli olarak hazırladı.” şeklinde konuştu.

“Beklentilere cevap vermeme lüksü yoktur.”

Düzce Belediyesi'nin içinde bulunduğu durum hakkında yapılmayan açıklamalara da değinen Erdem, “ Düzce Belediyesi'nde sadece Belediye Başkanı seçilmiştir. Yani gazoz aynı gazoz, şişe aynı şişe, sadece kapak değişmiştir. Sonuç olarak bu belediyenin, muhalefetten bir belediye devralmış gibi bir hava estirip vatandaşın beklentilerine cevap vermeme lüksü yoktur.” ifadelerini kullandı.