4 saatten uzun süren Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Hükumet Sözcüsü Cemil Çiçek, Ramazan Bayramıyla ilgili alınan kararları açıkladı.

İlk olarak Ramazan Bayramı tatil süreci hakkında açıklamalarda bulunan Çiçek, tatilin 9 gün süreceğini söyledi. Tatil en çok ilköğretim de okuyan çocukları sevindirirken daha okulların açılmasının ardından üç hafta geçmesine rağmen bu şekilde uzun bir tatilin getirilmesi de okullarına yeni adapte olan öğrencileri ve eğitim kalitesini ne şekilde etkileyeceği de merak edilliyor. Çiçek açıklamasında “ Bayram talili kesintisiz olarak devam edecek. Bayram tatili 9 gün olarak yapılacak. Buradan bayramınızı da kutlayalım.” şeklinde konuştu.

“Memur emekli maaşları 29 Eylül'de ödenecek.”

Çiçek'ten memurlar içinde sevindirici haber geldi. Memur emekli maaşları da erken yatırılarak 29 Eylül tarihinde ödenecek. Bu sayede vatandaşların bayrama maaşlarıyla girmesi sağlanacak.

“Otoyol ve köprü geçişleri de ücretsiz olacak”

Bayramla ilgili bir diğer açıklama ise özellikle tatile çıkanları yakından ilgilendiriyor. Bayram boyunca otoyol ve köprü geçişleri ücretsiz olacak. Toplu taşıma ücretleri de bayram süresince ücretsiz yapılacak.