Kurban bayramında günleri birleştirip tatili uzatmayı planlayanlara kötü haber, Kültür ve Turizm Bakanı Günay'dan geldi. Günay, tatilin uzatılmayacağını ve vatandaşların 'daha kısa bir tatille yetinmek durumunda olduklarını' söyledi.

Bakan Günay, "Pazartesi, salı ve hatta kısmen çarşamba var. Oldukça uzun bir tatil olacak. Bu bir miktar zor görünüyor. Durumu iyi olanlar, erken rezervasyon yaptırabilir; kamu görevine bağlı olmayanlar ya da iş yerleri imkan verenler... Çünkü yazdan kalma günler yaşayacağımızı düşünüyorum. Bayram öncesinden başlayıp aradaki pazartesi- salıyı birleştirirsek çok uzun bir tatil oluyor. Bu, turizm sektörü için doping olur ama öteki üretim sektörleri buna çok sıcak bakmıyor. Bu yüzden imkanı olanlar bence tatile gitsinler, olmayanlara da 'daha kısa bir tatille yetinsinler' demek zorunda kalacağız"

Kurban Bayramı, 25 Ekim Perşembe günü başlayıp 28 Ekim Pazar günü sona eriyor. 24 Ekim Çarşamba öğleden sonra ise arefe olması dolayısıyla resmi tatil kapsamında. Öte yandan bayramın hemen ertesi, 29 Ekim Pazartesi de Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resmi tatil.