Ramazan Bayramı’nı başka ilde geçirmek isteyenler trafiğe yakalanmamak için sabahın erken saatlerinden itibaren yola çıkmaya başladı.  Mesai saati bitmeden yola çıkan sürücüler, TEM’in Abant, Bolu, Yeniçağa ve Gerede kesimlerinde yoğunluğa neden oldu. Zaman zaman maddi hasarlı kazaların da meydana gelmesi uzun araç konvoyları oluştururken, trafik bazen durma noktasına geldi.

Kaza yapan araçların kaldırılmasından sonra trafik akışı devam etti. Güzergahta aralıklarla trafik yoğunluğu yaşansa da ciddi aksaklık meydana gelmedi. Bayram tatili için yollara düşen tatilciler yol kenarlarındaki tesisleri de doldurdu. Karayolları ve trafik ekipleri, ulaşımda aksama yaşanmaması için denetimlerine aralıksız devam etti.

Aralıklarla Mola Verin!

Öte yandan Emniyet yetkilileri, son 10 yıldaki ramazan bayramlarında meydana gelen 14 bin 644 ölümlü ve yaralamalı trafik kazasında 728 kişinin yaşamını yitirdiğini, 31 bin 133 kişinin yaralandığını belirterek, 9 günlük tatilde sürücülere trafik kurallarına riayet etmeleri uyarısında bulundu. Tatil başlangıcının ramazan ayı içinde sıcak döneme denk geldiğine dikkati çeken yetkililer, sürücüleri uykusuz yola çıkmamaları ve belirli aralıklarla mola vermeleri konusunda uyardı. Yetkililer, sürücülerin can güvenlikleri için hız limitlerine uymaları, uzun yola çıkacak araçların bakımlarının yapılması gerektiğini anlatarak, trafik kazaları incelendiğinde aşırı hız ile emniyet kemeri kullanılmamasının ölüm riskini artırdığını vurguladı.

HABER;S.KAŞKIR