Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram yol yapımı, üst geçitler ve kavşak düzenlemelerinin önemli bir kısımını bu yıl içinde tamamlayacağız dedi.
Öncelikle duble yol çalışmalarının devam ettiği D-100 karayolunun Hal kavşağında başlatılan çalışmaların bitim aşamasına geldiğini ve kısa sürede sonra hizmete açılacağını söyleyen Başkan Bayram, bu kavşağın ortasına büyük bir aydınlatma düzenlemesine gidileceğini ve ilerleyen zaman içinde gerekirse sinyalizasyon kurulabilecek altyapısının hazırlandığını söyledi. Bayram ayrıca, kavşağın hem güney hemde kuzey istikametlerine ulaşımı sağlayacak yollarında yapılacağını açıkladı. Öztürkler'den Körpeşler'e bağlantı sağlayacak olan yolun yapımının devam ettiğini söyleyen Bayram, bu yaz yolun hizmete gireceğini ve yolun devamının Sancaklar'dan Akçakoca yoluna bağlanacağını belirterek bu sayede yeni mahalle ve köylere ulaşımın kolaylaşacağını söyledi.
Hamidiye geçişine üst geçit yapılacağını tekrarlayan Bayram, Öztürkler ve Çoban bağlantıları Hamidiye geçişinin trafik yükünü hafifleteceği için buraya planlandığı gibi üst geçit yapılacağını ve araç geçebilecek bir alt geçitin yapılmasına gerek kalmayacağını belirtti. Bayram ayrıca Çoban Dalçık projesinin yapımına da başlanacağını söyledi. Kervana mevkine yapılacak olan üst geçitin kısa zaman içinde başlayacağını ve vatandaşların hizmetine sunulacağını söyleyen Başkan Bayram, Ticaret Lisesi kavşağındaki düzenleme çalışmalarının bitim aşamasında olduğunu, kavşak üst geçit ve yol çalışmalarının büyük bir bölümünün yaz aylarında tamamlanıp halkın hizmetine sunulacağını ve bu sayede şehir merkezine giriş çıkışların ve ulaşımın daha rahat bir şekilde yapılacağını söyledi.

Haber; H. KAYA