Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelenin kahramanları olan sağlık çalışanları, kısıtlamanın sürdüğü Ramazan Bayramı'nda da hastaların tedavisi için görev yapıyor.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi, Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile pandemi hastanesine dönüştürülen Muncurlu’daki devlet hastanesi ek hizmet binasında sağlık çalışanları  yoğun bir bayram mesaisi geçiriyor.

Yılmaz, Temi ve Balbay’ın idaresinde özverili çalışma

Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Düzce Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Volkan Temi ile Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, salgının başladığı günden itibaren tüm sağlık çalışanlarıyla özverili bir çalışma yürütüyor. Salgın döneminde evlerine gidemeyen Düzce’deki sağlık çalışanları genellikle hastanelere en yakın misafirhane ve yurtlarda kalıyor. Hastaların iyileşmesi için canla başla çalışan sağlık personeli, koronavirüsle mücadelenin başarısında önemli rol oynuyor.

Bayramda da hastaların tedavisi için nöbetteler

Koronavirüs pandemisi nedeniyle aylarca evlerine gidemeyen sağlık çalışanlarının büyük bir bölümü bayramda da hastaların tedavisi için nöbetteydi. Bayramı ailesinden uzak geçirmenin hüznünü yaşayan sağlıkçılar, duygularını şöyle dile getirdi:

“Hastalarımız iyileşsin, başka hiçbir şey istemiyoruz”

“Yeter ki şu süreç geçsin, hastalarımız iyileşsin, başka hiçbir şey istemiyoruz. İnşallah çok güzel bayramlarımız olacak. Bu sene biraz sabredeceğiz sonra her şey çok güzel olacak. Herkese iyi bayramlar diliyoruz."  

Vatandaşlara dikkatli olmaları ve rehavete kapılmamaları konusunda da uyarılarda bulunan sağlık çalışanları, kurallara uymanın çok önemli olduğunu vurguladı.