11 Ayın Sultanı Mübarek Ramazan Ayı’nın son günlerinin gelmesi ile bayram telaşı da başladı. İslam Alemi’nin iki önemli bayramından biri olan Ramazan Bayramı için vatandaşlar hazırlıklarını sürdürüyor.

Bayramların olmazsa olmazı akraba ziyaretlerinde, misafirlere ikram edilecek olan tatlıların temin edilmesi için de harekete geçildi.

62

Elinin lezzetine güvenen vatandaşlar kolları sıvayıp, kendi tatlılarını kendileri yaparken, vakit ayıramayan vatandaşlarsa konuklarına mahcup olmamak adına tatlıcılara akın ediyor.

En çok cevizli ve fıstıklı baklavanın ilgi gördüğü, çeşit çeşit tatlıdan istediğini alan vatandaşlar, tatlı imalatı yapan işletmelerin de yüzünü güldürdü.



Biz de mikrofonlarımızı, Ramazan Ayı’nın bereketini bayrama birkaç gün kala idrak etmeye devam eden tatlıcılardan Erdoğan Kahraman’a uzattık. Yoğunluğu ve vatandaşların tercihlerini değerlendiren Kahraman, Öncü Haber’e özel açıklamalarda bulundu.



“Bugünler tatlıcıların iyi günü”

Bayram öncesi yaşanan yoğunluğa değinen Tatlı Ustası Erdoğan Kahraman şunları söyledi:

“Yoğunluk bayramda oldukça güzel. Çok iyi durumda şu an. Bugünler tatlıcıların iyi günü. Bu günü bekliyorlar desem doğrudur. Kimisi paraya hiç bakmıyor, fıstıklı alıyor. Kimisi cevizliyi tercih ediyor. Tabii cevizli fıstıklıya göre biraz daha ucuz.”



“Kıtır kıtır bir ses gelmeli”

İyi tatlının nasıl anlaşılacağını ve tatlının nasıl korunması gerektiğine de değinen Tatlı Ustası Kahraman, tatlının donmaması için dolaba koyulmamasını tavsiye ederek ifadelerini şöyle sürdürdü:

“Tatlıdan kıtır kıtır bir ses gelmesi lazım. Alacağınız tatlının günlük ve taze olmasına dikkat edilmesi lazım. 2 veya 3 günlük bir sürede tatlıya bir şey olmaz aslında ama dolaba koymazsanız daha iyi olur. Tazeliğini koruması için dışarıda dursun.”



Haber: İ.İ.AYDOĞDU
Görüntü: T.BEKTAŞ