Toplu taşımanın bayramlarda ücretsiz olması yönünde kamuoyundan gelen baskıya nihayet kayıtsız kalınmadı. Komşu iller başta olmak üzere bir çok şehirde her bayram halk otobüslerinin ücret alınmadan hizmet verdiği bilinirken, Düzce Belediyesi’nin neden bu uygulamayı hayata geçirmediği Kurban Bayramı öncesi bir kez daha sorgulama açılmıştı.

İlk olarak geçtiğimiz ay Düzce Belediye Toplantısı’nda MHP’li Belediye Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu tarafından gündeme getirilen Düzce’de dini ve resmi bayramlarda toplu taşımanın ücretsiz olması yönündeki taleple ilgili beklenen haber geldi.

Konuyu bir hafta önce ‘Son Söz Başkan Keleş’te’ başlığıyla gündeme getirdiğimiz haberin ardından Bolu’da yayın hayatını sürdüren bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Kurban Bayramı boyunca belediye otobüslerinin ücretsiz olarak Düzceliler’in hizmetinde olacağını söyledi.

Uzun yıllar sonra yeniden ücretsiz!
Katırcıoğlu’nun gündeme getirdiğin talebin Başkan Keleş tarafından olumlu karşılanmasıyla beraber bu bayram otobüslerde ücretsiz seyahat edecek olan Düzceliler için alınan bu karar, uzun yıllar sonra tekrar uygulamaya konacak bir karar olarak da göze çarpıyor. Son olarak Eski Belediye Başkanı Ruhi Kurnaz döneminde bayramda ücretsiz olan toplu taşıma yıllar sonra yeniden uygulamaya kondu. Ancak kararın Düzce Belediyesi tarafından vatandaşlara duyurulması için basın kuruluşlarını bilgilendirmek yerine bir televizyon kanalında Keleş aracılığıyla ifade edilmesi dikkat çekti.

Haber:Y.SEVER