Düzce Emniyet Müdürlüğü vatandaşların bayramı huzur ve güven ortamı içinde geçirmesi için ek tedbirler aldı. 2-10 Temmuz tarihleri arasında halkın bayram alışverişi yapmak üzere toplu olarak bulunacağı, alışveriş mağazalarının bulunduğu alanlarda, umuma açık yerler ve eğlence merkezlerinde, kapkaç, yankesicilik, dolandırıcılık, taciz gibi olaylara karşı sivil ve resmi ekipler denetim ve kontrollerini sıklaştıracak. Daha önceki yıllarda hırsızlık ve silah atma olaylarının yoğun olduğu mahalle, cadde ve sokaklarda motorize ekipler tarafından sık sık denetim yapılacak.

Hırsızlara karşı ek tedbir

Ziyaret tatil ve eğlence amacıyla vatandaşların ikametlerinden ayrılacak olmaları ve buna bağlı olarak evden hırsızlık olaylarının olabileceği göz önüne bulundurularak bu tür olaylara yönelik ek tedbirler alınacak.  Şehirlerarası otobüs terminali, şehir içi toplu taşıma araçları ve duraklar, mezarlıklar bayram tatili süresince yoğun olabileceğinden kontroller attırılacak.

Takviye Ekipler Çıkarılacak

İl merkezi giriş-çıkış noktalarında ve çevre yolu bağlantılarında denetim ve kontroller sıklaştırılacak. Trafik kontrollerinde kazaların oluşumunda büyük rol oynayan, emniyet kemeri, alkol, aşırı hız, hatalı sollama, ışık ihlali, yakın takip, şerit ihlali ve toplu taşıma araçlarında yapılabilecek kural ihlalleri ile fuzuli park ve kural dışı davranışların denetlemelerine görevli ekiplere takviye ekipler çıkarılacak.

Özelikle bayram öncesi alışveriş yapmak ve bayram ziyareti dolayısıyla şehir merkezinde oluşacak ciddi yoğunluğun önlenebilmesi amacıyla otogar başta olmak üzere D-100, D-655,Kalıcı Konutlar ve yolu, Kuzey Çevre bağlantı yolu, olimpiyat kavşağı, Öztürkler kavşağı, Çoban kavşağı, Soğancı olmak üzere hem ana güzergahlarda hem ara güzergahlarda gerekli önlemler alınacak.

Parklanmalara Müsaade Edilmeyecek

Halkın yoğun olarak bulunduğu meydanlar, eğlence yerleri, alışveriş merkezleri, Pazar yerlerinde, mağaza ve dükkanların yoğun olarak bulunduğu ana arterlerde yaya ve araç trafiğine dikkat edilerek özen gösterilecek, parklanmalara müsaade edilmeyecek, öncelikli olarak İstanbul caddesini yaya ve motorize ekiplerimiz tarafından akıcı hale getirilecek.

Kurallara uymayanlara Taviz verilmeyecek

Yük ve yolcu taşıyan, alkol kullanan, motorlu bisiklet, motorsikler kullanan ve emniyet kemeri uygulama hedeflerine bağlı olarak asla taviz verilmeden ramazan bayramı boyunca uygulanacak. Kavşaklarda kırmızı ışık, ehliyetsiz araç kullanma, muayenesiz araç kullanma, sigortasız araç kullanma konuları ile hatalı park eden sürücüler hakkında tavizsiz idari cezalar uygulanacak.

30 km. bir ekip!

Radar ekipleri tarafından D-100,D-655, Kalıcı Konutlar ve yolu, Kuzey Çevre bağlantı yolu, şehir içi yollarda radar denetimlerine ağırlık verilecek. Otoyolu, D-100 ve D655
karayollarında her 30 km.’ye bir ekip düşecek şekilde görevlendirme yapılacak.

Ayrıca vatandaşlardan araçlarıyla yolcuğa çıkmadan önce araç bakımlarını yaptırmaları, uykusuz, yorgun ve alkollü olarak trafiğe çıkmamaları, yolculuk esnasında emniyet kemeri takmaları, hız yapmamaları araç takip mesafelerine, şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymaları istendi.


Haber;S.KAŞKIR