Düzce’de her bayram öncesi gelenek haline gelen Bayram Pazarı, AVM’nin yanında bulunan alanda hizmete açıldı.

Her sabah saat 10.00’da açılan ve geç saatlere kadar vatandaşları bekleyen Pazar şimdiden yoğun bir ilgi ile karşılaştı.

Bütçesine uygun bir alışveriş yapmak isteyen vatandaşların uğrak yeri olan pazarda her yaşa uygun ürün bulunuyor.



“Esnafımız memnun, Vatandaş daha da memnun.”

Kurulan Bayram Pazarı ile ilgili değerlendirme yapan Düzce Seyyar Pazarcılar Oda Başkanı Mustafa Aktaş, Düzce’deki paranın başka illere gitmemesi gerektiğine dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Geçen seneden itibaren Ramazan ve Kurban Bayramları’nın arifesinde daha merkezi bir yere tezgâh açtırmak için izinlerimizi aldık, tezgâhımızı açtık. Esnafımız memnun. Vatandaş daha da memnun. Düzce’mizin parası Adapazarı, İzmit’teki AVM’lere gitmesin. Düzce’nin parası Düzce’de kalsın diye uğraşıyoruz. Uygun satıyoruz. A’dan Z’ye bütün çeşitlerimiz var. Ayakkabıdan, halıdan, bayan giyimden, gıdadan hepsi var. Arife günü saat 03.00’e kadar iznimiz var. Burada uygun satışlar yapmaya uğraşıyoruz. Sabah 10.00 gibi açılıp gece sahurda kapatıyoruz.”



“Buraya, haftada 1 gün tezgâh açmak istiyoruz”


Bu pazarın yılın geri kalanında da açılmasını talep ettiklerini belirten Aktaş ifadelerini şöyle sürdürdü:

“Bizim isteğimiz şu; hem vatandaş hem büyüklerimizden. Biz buraya, gerekli ödemelerimizi yapmak kaydıyla her pazar günü haftada 1 gün tezgâh açmak istiyoruz. Çünkü Pazartesi, Perşembe, Pazar açtığımız Aziziye Mahallesi’nde ki pazarımız şehrin çok dışında. Vatandaşında ulaşım sorunu var. Büyük AVM’lerle yarışıyoruz.”



“Yığılca’dan, Çilimli’den, Gölyaka’dan gelen vatandaşlarımız var”


Birçok ilçeden müşterilerinin olduğuna dikkat çeken Oda Başkanı Aktaş şu şekilde konuştu:

“İlçeden gelen müşterilerimiz de var. Yığılca’dan, Çilimli’den, Gölyaka’dan gelen vatandaşlarımız var. Geçen seneden de alıştılar zaten. Yani bugün mağazada 19.90 ‘a satılan ürünü biz 10 liraya satabiliyoruz. Büyük halı mağazalarında 150-200 liraya satılan ürünü biz burada 50-60 liraya satabiliyoruz. Esnafımıza ‘biz burada az kazanalım’ dedik. Hatta çok cüzi kazanalım, vatandaş kazansın. Çünkü mutlu olalım. Mutluluk daimdir, devamlıdır. Pazar günü de açmaya başlarsak bu kez de biz mutlu olacağız.”



“Fiyatlarımız mağazaların kat kat altında”


Bayram Pazarı’nda tezgâh açan Refik Gür fiyatların mağazalardan kat kat altında olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Tezgâhımızda erkek üzerine A’dan Z’ye her şey mevcut. Vatandaşlar her şeyi temin edebilir buradan. Mağazaların kat kat altında fiyatlarımız. Gördüğünüz gibi 10 liraya, 5 liraya tişörtler satılıyor. En pahalısı 30 lira, fiyatlarımız çok uygun. Arife gecesine kadar buradayız. Müşteri de memnun, herkesin burayı gelip görmesini istiyoruz. Belediye Başkanımızdan burasını bizim için haftada 1 gün bizim için açmasını istiyoruz. 1 günde olsa buraya Pazar kurulmasını talep ediyoruz.”



“Gelsinler, görsünler”


Bayram Pazarında ayakkabı satmak için yeniden Ankara’dan gelip tezgâh açan Turabi Ateş kaliteli ve düzgün hizmet sunmak için geldiklerini söyleyerek şunları dile getirdi:

“Ankara’dan geliyorum. Bura gelmemizin amacı Düzce halkına kaliteli ve düzgün bir hizmet sunabilmektir. Tezgâhta spor ayakkabı özellikle ön planda tutuyoruz. Fiyatlar 25 liradan başlayıp 100 liraya kadar çıkıyor. Gelsinler, görsünler, gönül rahatlığıyla alışverişlerini yapsınlar.”



“Pişman olmazlar”


Pazarda satış yapmak için yerini alan esnaf Rahmi İsmail ise eğer bir sıkıntı çıkarsa gelip değiştirebileceğini belirterek şunları söyledi:

“Tezgâhımda iç çamaşır, tişört, çorap ve ayakkabı var. Bunları satmaya çalışıyoruz. Geçen bayramlara göre işler kriz. Halk alışsın diye haftanın 1 günü Pazar kurulmasını istiyoruz burada. Fiyatlarımız mağaza fiyatlarından düşük. Bizim 25 liraya sattığımız ürünler mağazada 40-50 lira. Bizde fiyatlar uygun. Müşteriler her zaman gelip görebilir. Pişman olmazlar. Hasarlı, arızalı malımız yoktur. Eğer bir hasar çıkarsa ürünlerini değiştirebilirler. Arife gününe kadar buradayız. Gün içinde de sahura kadar açığız. Düzce halkını davet ediyoruz.”



“Pazar ürünü diyerek kalitesiz zannetmesinler”


Kurulan Bayram Pazarında bayan giyim ürünleri satmak için tezgâh açan Bilsen Tekir fiyatların uygun, ürünlerinde kaliteli olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

“Tezgâhımda bayan giyim ürünleri bulunur. İster tesettürlü ister açık bayanlara uygun olarak 5 liradan başlayıp 50 liraya kadar ürünlerimiz var. Alışverişini yapmak isteyen bayanlar iğneden ipliğe her şeyi burada bulabilir. Fiyatlarımız hem uygun hem de Pazar ürünü diyerek kalitesiz zannetmesinler. Mağazadan daha kaliteli ürünler var. Talepler sürekli olması yönünde. Bizde istiyoruz her hafta düzenli bir şekilde Pazar açılmasını. Bayram üzere herkesi bekleriz.”



Arife gününe kadar izin verilen Bayram Pazarı, 4 Haziran Salı günü sabaha karşı saat 03.00’a kadar hizmet verecek.

Haber: E.K.DURSUN
Görüntü: T.AKARSU