Düzceli esnaflar, Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde Kurban Bayramı'nın ikinci günü düzenlenen bayramlaşma töreni için bir araya geldi. Geleneksel bayramlaşma töreninde konuşan DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, bu yıl bayramın buruk geçtiğini söylerken ülkenin de mübarek Kurban Bayramı'yla birlikte refaha çıkmasını temenni etti. 15 Temmuz Darbe Girişimini 'Cumhuriyet tarihimizden bu yana en tehlikeli dönem' olarak yorumlayan Kayıkçı şehitlerimizi de yad ederek, " Akan kanlar artık sadece kurban kanı olsun" dedi.
Kayıkçı: " Bir kurban bayramına daha birlikte ulaştık. Biraz buruğuz. Ülkemizin hali ortada ama yine de sevinçliyiz.  Bayramı geleceğe dair umutla karşıladık. Ülkemiz büyük bir badire atlattı. Hepimizin mağlumudur. Bu badire sözde değil, gerçekten sözde değil. Cumhuriyet tarihimizden bu yana en tehlikeli ve en anlaşılması zor bir dönemi yaşattı bizlere. Allahın izniyle bu ülkenin insanı bu ülkenin polisi ve şerefli askeri bunu da atlatmayı becerdi. Bu konularla ilgili tutuklananlar tutuklanacak cezası olanlar bir gün cezasını görecek ama bize de çok büyük bir ders olacak . Bu tip ülkemizin resmiyetin dışındaki hukuklar yada cemaatler demeye dilim varmıyor. Cemaat demek cem olmak demek burada da bir cem olduk bir araya geldik ama bunlar şerefli cemaatlerdir bu tip cemaatler fakat bide şerefsizlerini dünya  ve ülkemiz gördü çok masum insanımız bu konuda şehit oldu. Sizlere teşekkür ediyorum. Düzce'de en ufak bir kan akmamasına rağmen her akşam çok güzel bir araya gelip ülkemize bölgemize ve demokrasimize sahip  çıkmak adına sağcı solcu bütün partiler bir kenara atıldı. Bayrak düşmanı hariç. Onu herkes biliyor kim olduğunu. PKK dostu hariç hep bir araya geldik, birbirimizi anlamaya gayret ettik. Bunu ülkemiz ve torunlarımız için yaptık. Bu ülkenin geleceği adına bu mücadeleyi verdik. Bu bayramda onun üzerine gelen bir bayram olması hasebiyle söylüyorum. Akan kanlar artık kurban kanı olsun. Kurban bayramında bu iş inşallah noktalansın. Ama daima uyanık olmak gerektiğini hep beraber öğrendik." sözlerini kaydetti.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN HİZMET ARACI ALINACAK
Düzce Esnaf Odaları Birliği olarak  Demokrasi Nöbetlerinde vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunduklarını anlatan Kayıkçı, Emniyet Müdürlüğü'ne ise yakın zamanda bir hizmet aracı alacaklarını ilk defa açıkladı.
"Mitinglerde Düzce Esnaf Odaları Birliği olarak  eski parayla 50 milyar, yeni parayla 50 bin lirayı vererek 25 bin bayrağı dalgalandırttık. Valilikte yaptığımız özel toplantıda emniyet müdürü jandarma alay komutanı sayın valimizle beraber böyle bir karara vardık. 90 milyarlık bayrağın 40 bin lirasını TSO verdi.  50 bin lirasını da sizlerin helal paralarıyla bu kurum sizler adına demokrasiye sahip çıkma adına verdi ve bu dağıtımı da belediye yaptırdık. Bunun yanında poğaçalar dağıttık, simitler dağıttık, su dağıttık. Bu günlerde de düşüncemiz Esnaf Odaları Birliği olarak Emniyet Müdürlüğümüze hizmet aracı alıp bağış yapmak. Bizler biliyorsunuz maaşla çalışan insanlar olmadık hiçbir zaman. O yüzden bu tip birikimlerimizle  yardım edeceğiz.  Ya çok güzel son model bir motosiklet ya da bir hizmet aracı alacağız.  Makamda değil hizmette kullanılacak. Böyle bir bağımız olacak. Onlar ne istiyorsa onu yapacağız.  Buradan bunu da ilk defa açıklamış oluyorum."

Haber; G. TEMEL