Yapılan yerel seçimlerin ardından göreve gelen ve çalışmalarına ara vermeden devam eden Belediye Başkanı İsmail Bayram, bugün belediye bünyesindeki çalışanlar için kendi imzasıyla genelge yayınlattı. Bayram'ın belediye hizmetlerinin ‘etkin’ ve ‘verimli’ kullanılması amacına yönelik olarak yayınladığı genelgedeki sert ve kesin yargılar da dikkat çekti.

Genelge, Belediye Birim Müdürlüklerinin yürütmekle görevli ve yetkili oldukları hizmetlerin sunumu sırasında uymakla yükümlü oldukları esas ve usulleri içeriyor. Belediye Başkanı İsmail Bayram imzası ile Düzce Belediye Başkan Yardımcılıkları ve tüm müdürlüklere gönderilen genelgedeki esaslar ise şu şekilde oluştu:

“Belediye hizmetlerinin yürütülmesi sırasında vatandaşların hizmete ulaşımını zorlaştıracak gereksiz bürokratik işlemlerden kaçınılacak, halkın ihtiyaç ve beklentileri azami ölçüde karşılanacaktır. Belediye hizmetlerinin etkili, verimli ve kesintisiz sunumunun sağlanması amacıyla birim müdürlükleri, kendi birimlerinde gerekli tedbirleri alacaklardır. Belediye Başkan Yardımcıları, kendilerine bağlı müdürlüklerde, müdürler kendi birimlerinde haberli denetim ve gerektiğinde habersiz denetim yapacaklar, sonuçlarına Başkanlık Makamı’na rapor edeceklerdir. Belediye kaynaklarının kullanımı sırasında birim müdürleri ve diğer görevliler, dikkat ve özen gösterecekler, israf ve gereksiz harcamalardan kaçınacaklardır. Belediye hizmetlerinin yürütülmesi sırasında, müdürlükler birbirleriyle uyumlu ve işbirliği içinde çalışacaklardır. Müdürlüklere tahsis edilen araçlar amacı dışında kullanılmayacaktır. Müdürlükler yürütmekte oldukları yatırımları etkin bir şekilde denetleyeceklerdir. Belediye görevlileri, hizmetinde olduğu vatandaşa saygılı olacaklardır. Vatandaşa kötü muameleye asla müsamaha edilmeyecektir. Kötü muamele ile ilgili şikayetler birim müdürleri tarafından işleme alınacak Başkanlık Makamı’na bilgi verilecektir. Mesai süresinin etkili kullanımını sağlamak amacıyla, müdürlüklerce gerekli tedbirler alınarak çalışma saatlerine kesinlikle uyulacak görev yeri amirinden izinsiz ve mazeretsiz terk edilmeyecektir.”