Kurban Bayramı'nın ikinci gününde Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği'nde düzenlenen Bayramlaşma programına Siyasiler de büyük ilgi gösterdi. Milletvekili Metin Kaşıkoğlu Partili üyelerle birlikte ziyaret ettiği Desob'da oda başkanlarının sıkıntılarını dinledi ve yaşanan krize değindi. Amerika'dan başlayıp Avrupa'ya uzanan ve Türkiye'ye de bulaşan krizin etkilerinin her alanda hissedildiğini belirten Kaşıkoğlu, bu krizi en iyi hissedenler ise şüphesiz esnaf kesimidir. Düzce'de bunun başında geliyor dedi. Herşeyden önce sağlımız yerinde ise şükretmeliyiz diyen Kaşıkoğlu, bugünlerin aşılacağını belirtti.

Milliyetçi Haraket Partisi Düzce il ve Merkez ilçe teşkilatları da Esnafların bayramlarını kutlamak için Desob'u ziyaret ettiler.Oda başkanları ise bayramlaşan İl Başkanı Kenan Ilgaz, da esnafların her zaman yanında olduklarını belirterek makul olan her türlü talep ve istekleriniz için partimiz sizlere sonuna kadar destekçidir dedi.

Bayramlaşmada konuşan Desob Başkanı Mustafa Kayıkçı da yaşanan krizin ciddi boyutlara ulaştığını belirterek artık boyumuzun ölçüsüne göre haraket etmeli ve mümkün mertebe bankalardan borç almamalıyız dedi. Kredi Kartı post cihazı kullanan esnaflara da seslenen Kayıkçı, bankaların kesintileri inanılmaz rakamlara ulaştı. Bu konuda bizler sorun yaşıyoruz. Başka yaşayan esnaflarımızda varsa mutlaka bize başvursun. Birlikten güç doğar bunu unutmayalım dedi.