Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, baz istasyonlarının sayısının çokluğundan ziyade azlığının daha riskli olduğunu söyledi. Acarer, kurum olarak çevredeki iletişim araçlarının uluslararası standartlara uygunluğunu denetlediklerini ve gerekli düzenlemeleri gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu anlamda özellikle sürekli tartışma konusu olan baz istasyonlarının tesisi ve denetiminin de sorumluluklarında bulunduğunu belirterek Çevredeki elektromanyetik alanlar ile radyasyonun birbirine karıştırılmaması gerektiğini dile getirdi. Acarer, şunları söyledi:
"Çevremizdeki pek çok şey radyasyon yayıyor. Bu, çok doğal. Aslında dünyanın kendisi radyasyon yayıyor. Öncelikle 'Çevremizde frekans yayan her şey zararlıdır, hastalığa yol açar' şeklindeki bir düşünceye katılmadığımı özellikle belirtmek istiyorum. Çünkü dünyada yapılan bütün çalışmalarda belli bir eşik değeri belirlenmiştir. Bu değerin üzerindekilerin, uzun süre maruz kalındığı takdirde zararlı olduğu konusunda hemfikir olmuşlar. Ama eşik değerin altındakilerde ise bugüne kadar bir zarar ispat edilememiştir. Şu anda bizim çevremizde kullandığımız gerek radyo-televizyon gerek baz istasyonları cep telefonları ve diğer telsiz ekipmanlarının frekans değerleri, belirlenen bu eşik değerin altında olan, yani zararı ispatlanamayan frekanslardır."
Zararlı olarak tespit edilen değerin, insan vücut sıcaklığını 1 derece yükseltecek 2000 volt/metre olduğuna dikkati çeken Acarer, şöyle devam etti: "Bu bilimsel olarak tespit edilmiş bir rakamdır. Yani 2000 volt/metrelik bir elektromanyetik alanın etkisinde kalırsanız uzun süre, vücudunuzun sıcaklığı 1 derece yükselir. Bu da istenmeyen durumlara yol açar diye bir bilimsel veri var. Dünyada bu değerin 50'de 1'i emniyetli sınır olarak belirlenmiştir. Bu da 40 volt/metredir. Türkiye'de ise kurum olarak biz bunun 4'te 1'ini aldık, yani 10 volt/metre. Bizim tehlikeli sınır olarak belirlediğimiz değer budur. Aslında bu da tehlikeli bir sınır değildir. Bizim aldığımız değer dünyada bilimsel olarak belirlenen değerin tam 200'de 1'idir dedi.