Bebek Dostu yarışmasının sonucunda bugün ödül töreni düzenlendi. düzenlenen ödül törenine, Vali Bülent Kılınç, İl Sağlık Müdürü Ersin Şimşek, TSO Başkanı Metin Büyük, Baro Başkanı Ali Dilber, İl Genel Meclisi Bebek Dostu Komisyonu Başkanı İbrahim Bilgin, İl Genel Meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. İl Genel Meclisi Bebek Dostu Komisyonu tarafından yürütülen yarışmaya Türkiye'nin bir çok ilinden katılımlar oldu. Yarışmada birinciye 2 bin YTL, İkinciye bin 500 YTL, üçüncüye bin YTL, ayrıca 8 esere de 500'er YTL özel ödül verildi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Düzce Valisi Bülent Kılınç, Türkiye'de refah seviyesi artıkça doğum oranlarının düştüğüne değinerek, “Yapılan istatistikler çok sevdiğimiz bebeklerin sayısının azaldığını gösteriyor. Gelecekte Avrupa ülkelerinde olduğu gibi yurdumuzunda yaşlı bir nufüsa sahip olacağı tahmin ediliyor. Övündüğümüz genç, dinamik nüfusumuzun 20 yıl sonra artık olamayacağı yapılan istatistiklerce söyleniyor. Bebekleri vatandaşlar ve millet olarak çok seviyoruz. Yalnızca onları sevmemiz yeterli değil her yönü ile sağlıklarıyla ilgilenmemiz en birinci görevimiz olmalı. Ayrıca onların eğitimleri ile ilgilenmekte görevlerimizin başında geliyor”dedi. Kılınç yarışmayı yürüten Düzce İl Genel Meclisi Bebek Dostu Komisyonunu da yarışma süresince gösterdikleri başarılarından dolayı kutladı. Vali Kılınç Yarışmanın gelenekselleşmesi açısından da önümüzdeki dönemlerde daha fazla destek vereceklerini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Ersin Şimşek ise, yarışmanın konusuna dikkat çekerek, yarışmanın Sağlık Bakanlığının yürütmekte olduğu 41 projeden biri olduğunu kaydetti. Şimşek,Anne sütünün önemine dikkat çekmek, bebek sağlığını geliştirmek, hastalık ve kalıcı sakatlık gibi durumlarda anne ve bebek ölümlerini önlemek ve çağdaş ülkeler seviyesine indirmek için yürütülen bir program olduğunu söyledi. Şimşek, önceki yıllara oranla günümüzde anne ve bebek sağlığı konusunda Türkiye'nin iyi noktalara geldiğini belirtti.

Yarışmada birinciliği Kocaeli'den Ali Fırat Aydın, ikinciliği yine Kocaeli'den Kemal Kaya, üçüncülüğü de Konya'dan İbrahim Karaçelebi alırken, birinci ve ikincilerin Kocaeli'nden çıkması da dikkat çekti.