Son zamanlarda gündemin en önemli konuları arasına giren bedelli askerlikle ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu zamana kadar her kesimden açıklamaların yapıldığı bedelli askerlik konusuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son açıklaması da eklendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin ardından gündeme alınacağını açıkladığı bedelli askerlik konusunda "Zannediyorum en kötü ihtimalle yeni yasama döneminde açıklamış oluruz. O zamana kadar da hazırlıklarımızı bitirmiş oluruz. Belki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile çıkarmayı da deneyebiliriz. O zaman daha erkene çekmiş oluruz" dedi.

Yeni dönemde ekonomi ile ilgili olarak izlenecek yol haritasını da değerlendiren Erdoğan, “Makro ve mikro ekonomik dengeler anlamında hassasiyetimizi korumaya devam edeceğiz. Bu hususta kararlılık önemli. Ekonomide söylem birliği de çok önemli. Her ağızdan ayrı bir ses çıkmamalı. Olumsuzluklara fırsat vermeyeceğiz” ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın NATO Zirvesi öncesi üye ülkerin harcamalarını artırma çağrısı yapmasını değerlendiren Erdoğan, “Türkiye bu noktada da iyi bir konumda. Bunu da artırarak devam ettirmeyi hedefliyoruz. Savunmada atmamız gereken adımları zaten atıyoruz” diye konuştu.

Haber: M.AYDIN