Aylardır konuşulan ancak 24 Haziran seçimleri öncesinde gündeme gelen ve seçimler sonrası en çok merak edilen konuların başında gelen bedelli askerlikte son düzlüğe girildi.

Yaklaşık 5 buçuk milyon kişinin ilgilendiren bedelli askerlik konusunda kulisleri en çok meşgul eden bedelli askerlik için yaş sınırı 27, ücreti ise 20 bin TL olarak belirlendi. Konunun sonbaharda, yanı Ekim ayında gündeme getirilmesi bekleniyor. Yasa teklifi yarın komisyonda,  18 Temmuz Çarşamba günü ise genel kurulda görüşülecek.

Ancak bedelli askerlik konusu OHAL sonrası için TBMM’ye sunulan yasa teklifine konulmadı. Bedelli askerlik konusu yasa teklifine öneri ile de konulabilir. Böylece meclisten bu hafta da çıkabilir. Yani bedelli düzenlemesi komisyon ve genel kurul aşamasında yasa teklifine konulursa bedellinin bu hafta çıkması ihtimaller arasındaki yerini kuvvetle koruyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği gibi Ekim ayında gündeme gelmesi bekleniyor fakat “Bir kararname ile kökten halledilebilir” mesajını da vermişti.  

Öte yandan yaş ve ücret konusu değişebilir ancak yüksek bir ihtimal değil.

Haber: Ö.YILMAZ