Rasim Betir Paşa Bulvarı girişinde levhaları olan ancak durakları bulunmayan Bulvar Taksi çalışanlarının sorununu geçtiğimiz günlerde gündeme getirmiştik. Durakları bulunmadığı için bir inşaatta tuğladan ördükleri küçük bir odada müşteri bekleyen taksiciler, belediyeye ve şoförler odasına müracaat etmelerine rağmen kendilerine durak verilmediğinden dert yanmıştı. Ayrıca taksiciler, henüz nereye ve ne zaman yapılacağı belli olmayan yeni terminali bekleyecek tahammüllerinin kalmadığını da ifade etmişti.Konuyla ilgili olarak bugün mikrofon uzattığımız Şoförler Odası Başkanı Yavuz Yılmaz, Bulvar’da taksi durağı yapacak yer olmadığı için buradaki taksicilerin geçici olarak mevcut terminalde çalıştığını yeni terminal yapılana kadar sabredeceklerini söyledi.

Yılmaz, “ Bulvarda taksi durağı yapılacak yer yok. 25 aracın olduğu üç yeri birleştirdik, şuan geçici olarak mevcut terminalde hizmet veriyorlar. Yeni terminal yapıldığında bu araçlarımız oraya geçecek. Şuanda bahsedilen yerde taksi durağı yapılma imkanı yok. 100 metre ilerisine yapsak o cadde kapalı olduğundan iş yapamazlar. Yeni terminali bekleyeceğiz. 25 taksicimizi yeni terminal açılınca oraya geçecek. Yine METEK TOKİ’ye, Memursen’e ve yeni hastane yapıldığında o noktalara da durak konulacak. Bu yıllardır devam eden sorundu. Belediye başkanımız bize çok anlayışlı davrandı. 9 tane durak yaptı. Hepsi zamanla olacak. Başka yer yok. Ben esnafla da görüştüm kimse binasının önüne taksi durağı koydurmak istemez.” Dedi.

Yeni terminal ile ilgili olarak da konuşan Yılmaz, ciddi çalışmaların olduğunu ancak sabretmekten başka da yapacak bir şey olmadığını vurguladı.

Yılmaz, “ Belediye çalışıyor. Bununla ilgili ciddi çalışmaları var. İstediğimiz hemen olmuyor. Bu kadar sabrettik, sabredeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Haber; H. İŞCAN