Öncü TV haber merkezinin edindiği bilgiye göre tayin beklediği için Vali beyden idari tasarruf isteyerek lojmanda kalan Özcan Budak’ın, görevden alındıktan sonra Turizm İl Müdürlüğünde araştırmacı kadrosunda görev yaptığı öğrenildi.

Lojman haberinin kamuoyuna yansımasından sonra lojmanı boşaltan Budak, “Yasal olarak 2 yıl lojmanda kalma hakkım vardı. Lojman kanununa göre lojman hakkım devam ediyordu. Ben şu an İl turizm müdürlüğünde görevliyim. Düzce’yi Düzceliden fazla tanırım. Emekli olduktan sonra Düzce’ye yerleşeceğim. Yirmi yıldır Düzce’deyim ve benim bir evim yok. Ben evdeki eşyalarımı paket yapıp bekliyordum” dedi.



Düzce’den kaç defa tayini çıktığı halde geri geldiği sorusunun yöneltilmesine de cevap veren Budak” Ben geri gelmedim. Beni geri getirdiler. Metin Kaşıkoğluna, Fahri Çakıra,Yaşar Yakışa sorun. Ben mahkeme kararı ile geri gelmedim. Düzce basını yanlış bilgi ile hakkımda yazdı. Ben lojmanda işgalci değildim. Emekli olduktan sonra mesleğimle ilgili bir işle Düzce’de çalışmaya hizmete devam edeceğim. 18 yıllık bilgi birikimimi değerlendireceğim” dedi.

Hatırlanacağı üzere, İGM'nin Ekim ayı ilk oturumunda meclis üyesi ve AK Parti Grup Başkanı Cahit Aydın, konuyu gündeme getirmiş ve isim vermeden eleştirilerini sıralamıştı.


Haber: S. ÜNSAL