Toplu Taşıma Sisteminin Özelleştirilmesi ihalesi teknik şartnamede yapılan düzenlemelerle yeniden ilana çıktı. İhale; "Belediye sınırları içinde bulunan mahalle ve mücavir alanlar dahilindeki güzergahlarda Toplu Taşımacılık Esaslarına Dair Yönetmelikte belirtilen hükümlere göre, rotasyonlu olarak (mevcut yüklenicilerle beraber) asgari özellikleri teknik şartnamede belirtilen 122 adet araca 10 yıl süreliğine çalışma hakkı verilmesi" olarak tanımlandı.

"Toplam araç sayımız 122 olacak"
Özelleştirme süreci hakkında kısa bir açıklama yapan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, ulaşım sisteminde yaşanan sorunların tamamen çözüme kavuşturulacağı bir sistem için çalışıldığını belirterek, "İhale sonrasında yeni alınacak araç sayısı 114 olarak belirlendi. Buna ek olarak belediyemize ait 8 adet otobüs de ihaleyi alan firmaya kiralanacak. Bu şekilde hizmet verecek toplam araç sayımız 122 olacak. Bu özelleştirme sayesinde vatandaşlarımızın duraklarda bekleme süresini kısaltmayı, araç sefer sayısını sıklaştırmayı ve oturarak seyahat etmelerini sağlamayı hedefliyoruz." dedi.

Geçici teminat tutarı 256 bin 200 TL
Kapalı Teklif Usulü Artırma yöntemi ile Düzce Belediyesi Encümen Salonunda 6 Şubat Perşembe günü saat 14:00'de yapılacak ihaleye katılmak isteyenler, 256 bin 200 TL değerindeki geçici teminat tutarını yatıracak ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünde ihale şartnamesini mesai saatlerinde görebilecek ya da belli ücret karşılığında temin edebilecek. İhaleye katılım için gerekli belgeler ihale tarih ve saatine kadar sıra numaralı alındı belgesi karşılığında Yazı İşleri Müdürlüğüne teslim edilecek.
HABER:C.üSTÜNER