Özellikle Gaziantep Caddesi Ümit sokakta yoğunlaşan içkili mekanların şehir dışına taşınması gündeme geldi. Dün akşam toplanan belediye meclisinin en önemli gündem maddesi olan içkili mekanların şehir dışına taşınması konusunda AK Parti meclis üyesi İçkili yerler Tespit Komisyonu Üyesi Ömür Kaya görüntüler eşliğinde sunum yaptı.
Kaya, içkili mekanların şehir dışına taşınması konusunda anket yapıldığını ve bu anketlerde,  “ İçkili mekanların şehir dışına taşınmasını ister misiniz?” sorusu sorulan kişilerden yüzde 51,7'sinin evet cevabı verdiğini, “ Gaziantep Caddesi’ndeki içkili mekanlardan rahatsız mısınız” sorusunun sorulduğu insanlardan ise yüzde 61'inin evet cevabı verdiğini söyledi.
Kaya, “ İnsanlar bu sokaktan rahatsız, biz de bu mekanlar belirli noktada toplansın dedik. İşletme sahipleri de dışarıda bir bölge olsun istiyor. Bunun için düşündüğümüz plan şehir dışında olsun ama Düzce’ye uzak olmasın. Bolu ve Sakarya da böyle. 25-30 dönümlük bir arazide önde restoranlar, arkada barlar melen kenarında düşünüyoruz.Küçük Sanayi sitesinin karşısında bir alan var, hem şehre yakın hem trafiği etkilemeyecek bir alan.” Dedi.
Kaya, şehir içindeki içkili mekanların hepsini kaldırmayı düşündüklerini söylerken, gündem maddesi oy birliği ile komisyona havale edildi.
Haber: H. İŞCAN