Hastane Caddesi’nde bir giyim mağazası ve marketin bulunduğu binayı pazaryerine dönüştürecek olan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in,  bina sahibi işadamı  Cemalettin Sarar’la yaptığı anlaşmanın detayları ortaya çıkmaya başladı.Başkan Keleş’in söz konusu binayı aylık 185 bin TL’ye kiraladığı bilgisi edinildi. 

2015 yılı sonu itibariyle toplam borcu 230 milyon TL olduğu açıklanan Düzce Belediyesi, kira bedelini de pazarcı esnafından karşılamayı planladığı iddia edildi.  Katlı olarak projelendirilen pazaryerinde esnaftan toplayacağı işgaliye bedelleriyle binanın kirasının ödenmesi amaçlanıyor.  Aylık 185 bin TL kira ödeyecek olan Düzce Belediyesi’nin pazarcı esnafından ne kadar kira bedeli tahsil edeceği önümüzdeki günlerde netlik kazancak ..

Öte yandan Hastane Caddesi’nde katlı pazaryeri için kiralanan bina Aziziye Mahallesi’ndeki mevcut pazaryerine yakınlığı ile dikkat çekiyor. Mevcut pazaryerinin olduğu alanda kentsel dönüşüm projeleri olan Keleş’in, kaldırmayı planladığı pazaryerine alternatif olması için bu binayı kiraladığı düşünülüyor…

Haber;S.KAŞKIR