Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, eksik ve yanlış yaptığı icraatları Belediye Meclisi üyelerine anlatarak içini döktü. Keleş, seçim sürecine girilmesi nedeniyle hizmetlerini anlatırken, “Bu sene yapılacak olanlar belki son hizmetlerimiz olacak, seneye yerimizde belki de başkası olacak. Geleceğe yönelik plan yapamayız” dedi.

Belediye Meclisi toplantılarının birinci birleşiminde belediye meclisi üyelerine eksiklerini anlatan Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Metek Köyü'nde yaptıkları 1776 konutun Düzce'de yapsatçılığa sekte vurduğunu, bu konutların “biraz fazla” yapılmış olabileceğini itiraf etti.

Keleş, bu konutların bin civarında yapılmış olması durumunda yeterli olacağının anlaşıldığını, sosyal konutların sayısının ise 600, 700 civarlarında yapılması durumunda daha iyi olacağını düşündüğünü söyledi. Başkan Keleş, ön talep formlarını dolduran vatandaşların verdiği bilgilerin kendilerini yanılttığını dile getirirken, ayda Bin YTL ödeyebileceğini söyleyenlerin sayısının 8 bin civarında olmasına rağmen, kesin talep sayısının yüz civarında kaldığını ifade etti.

Metek Konutlarının kendilerinden çıktığını, inşaatın ilerlediğini, her halükarda bu binaların yapılmasının önemli olduğunu söyleyen Belediye Başkanı, binaların dış cephelerinin kaplanmaya başlandığını, peyzaj düzenlemesi aşamasına gelindiğini kaydetti.

Başkan Keleş, belediye meclisi üyelerine yaptığı konuşmada, ilk zamanlarda Yenikent'e yeterli hizmet götüremediklerini, bunun nedeninin ise yetersiz personel olduğunu söyledi. İlk zamanlarda tüm yaptıklarının var olanı korumak olduğunu, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün uzun süre 8-10 eleman ile Yenikent'in sorunlarını çözmeye çalıştığını ifade eden Belediye Başkanı, çok büyük park alanlarına sahip olan bölgede bu sayının yetersiz kaldığını dile getirdi. Keleş, dışarıdan hizmet satın almak yolu ile bu sorunları aşmaya başladıklarını ifade etti.

Başkan Keleş, belediyenin devraldığı Kültür Merkezi'nde de sorunlar olduğunu, geçen zaman içinde projenin eskidiğini, yeni bir proje yapıp ondan sonra inşaata başlanabileceğini söyledi. Keleş, gerekli çalışmanın yapılmasının ardından bu sene içinde kaba inşaatını tamamlamayı umduklarını da sözlerine ekledi.