Kamuoyunda partisi ile ilgili sıkıntılı olduğu bir süredir bilinen  Çilimli Belediye Başkanı Mehmet Acar, yaşadığı olaylar ve baskılar nedeniyle  istifa etmenin eşiğine kadar geldiğini, kendisini İl Başkanı Fevai Arslan ve Milletvekili Celal Erbay’ın vaz geçirdiğini söyledi. Acar, kendisine verilen sözlerin yine de tutulmadığını belirterek sert bir çıkış yaptı. 

 

Terra Projesi kapsamında Çilimli Belediyesi’ne 2 Milyon YTL para çıktığını belirten Çilimli Belediye Başkanı Mehmet Acar, bu kapsamda yapılan ihalenin kendisine sorulmadan yapılması nedeniyle paranın yarısının heba olduğunu, üzerine 250-300 Bin YTL masraf yapmak zorunda kaldığını söyledi.

 

Belediye Başkanı Mehmet Acar,  partide milletvekillerine yakın çevrelerden imar konusunda da baskı gördüğünü iddia ederken, diğer belediye başkanlarının da yapılan yollardan şikayetçi olduklarını,  ancak Belediye Başkanı Mehmet Keleş’ten çekinmeleri nedeniyle bunu gündeme getirmediklerini ifade etti.

 

Yaklaşık iki ay önce yapılan il danışma toplantısında bu konular düzeltilmezse istifa edeceğini söylediğini dile getiren Çilimli Belediye Başkanı Mehmet Acar, o akşam Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, ve İl yönetiminin istifa etmemesini istediklerini, karşılığında kendisine sorunları iletmek üzere 20 gün içinde Başbakan ile görüştürüleceği sözünün verildiğini ifade etti. Verilen sözlerin hiçbirinin tutulmadığını söyleyen Acar,  şimdi de istifa etmekten vazgeçtiğini, gördüğü yanlışları söylemeye devam edeceğini söyledi.

 

Milletvekillerinin kendisine sahip çıkmamasının nedenini anlayamadığını da söyleyen Acar, kendisini yıpratmaya yönelik  çalışmalar olduğunu, partiye kendisinden zarar geliyorsa aday olmayacağını ifade ederken, “Buyursunlar istedikleri adamları getirsinler, istedikleri gibi at oynatsınlar” şeklinde konuştu.