AK Parti 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da düzenlendi. Düzce'den AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, belediye başkanları ve tüm yerel yönetimler temsilcilerinin katıldığı toplantıda, kürsüye çıkan Başbakan Davutoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

 

Yerel yönetimlerde devrim niteliğinde işler yaptık

AK Parti yönetimindeki illere bakıldığında, Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin açık şekilde ortaya koyulduğunu anlatan Davutoğlu, "Yerel yönetimlerde devrim niteliğinde işler yaptık, sorunları yerinde çözmek için yereli güçlendirme anlayışını hakim kıldık. İdeolojik retoriklere sapmadan, hayatın ihtiyaçlarını karşılamayı öne çıkaran yerel yöneticilik anlayışımız Elhamdülillah çeyrek asra yaklaştı." dedi.


 

Her birimizin görevi tarihi dokuyu korumak

"Değerli belediye başkanlarımız her birinizin en asli görevi şehirlerimizi Rabbimizin lütfettiği doğayla uyumlu hale getirmektir. Yine her birimizin görevi tarihi dokuyu korumaktır." diye seslenen Davutoğlu, TOKİ eliyle yapılan yeni binalar için şehrin tarihi mimarisine uygun olmayı şart koştuklarını belirtti ve şehrin özgün mimarisine aykırı tek bir TOKİ inşaatı yapılmayacağını vurguladı.

 

Şehir yönetiminde 5 prensibe dikkat

Belediye başkanlarından 5 prensibe dikkat etmesini isteyen Başbakan Ahmet  Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Biz AK Parti iktidarları olarak şehirlerin tarihi kimliğinin bozulmasına asla izin vermeyiz. Burada 5 prensibe dikkat etmenizi rica ediyorum. Birincisi şehir aidiyeti, şehir aidiyeti olmadan şehir gelişmez, şehir geleceğe hazırlanamaz. Bugünkü tema itibarıyla da şehir aidiyetinin gelişmesinin en öncelikli şartı da gençlerimizin, şehirlerimize sahiplenmesini sağlamaktır. İkincisi nezaket, şehir atmosferinde komşuluk ilişkilerini şehrin nezaketini, şehrin ahlakını yansıtmak. Üçüncü husus, şehir kültürünün muhafazası, şehir kültürünü siz inşa edeceksiniz. Şehir kültürünü belediye başkanlarımız temsil edecek. Dördüncüsü şehir ahlakı ve adalet. Şehirde adalet ile hükmedeceksiniz ve nihayet beşincisi de ehliyet ve liyakat. Şehir idaresi aynen devlet idaresi gibidir. Ancak ve ancak ehliyetle, liyakatla taçlanır."

 

Yakınları öne çıkaran bir anlayışı asla kabullenemeyiz!

Şehir yönetimlerinde yakınları öne çıkaran bir anlayışı asla kabullenemeyeceklerini, bunu yapan kim olursa olsun ona gerekli tavrı göstereceklerini bildiren Davutoğlu, ayrıca kullanılan kaynakların Türkiye'nin olduğunu hiçbir zaman unutmayacaklarını dile getirdi.

HABER;C.ÜSTÜNER