Düzce'de art arda yaşanan otobüs yangınları dikkat çekerken, sabah saatlerinde alevlere teslim olan Düzce Belediyesi Denetimli Özel Halk Otobüsü ile ilgili belediyeden bilgilendirme yapıldı. İlk otobüs yangınında nedenine ilişkin bir açıklama yapmayan Düzce Belediyesi, bu kez bilgi verme yolunu seçti.

"Teknik arıza ve yangına ilişkin rapor tutuldu"

İki hafta gibi kısa bir sürede meydana gelen ikinci otobüs yangınının teknik bir arıza sonucu meydana geldiği bildirilen açıklama ile yangın sırasında araçta bir yolcunun da bulunduğu öğrenildi. Olayla ilgili önlem ve tedbirler alındığı kaydedilirken Düzce Belediyesi Ulaştırma ve İtfaiye Müdürlüğü tarafından söz konusu teknik arıza ve yangına ilişkin rapor tutulduğu belirtildi.

Açıklamada, olaya ilişkin şu bilgiler verildi: "Düzce Belediyesi Denetimli Özel Halk Otobüsü Şıralık hattında sefer halinde iken motor kısmı meydana gelen teknik arıza nedeniyle alev aldı ve tutuşmaya başladı. Olayın fark edilmesi ile birlikte otobüs şoförü o esnada yolcu olarak bulunan bir kişiyi araçtan indirdi. İtfaiyenin müdahalesi ile yangın kısa sürede söndürüldü. Ulaştırma Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yangının teknik bir arızadan kaynaklandığı belirtilerek rapor hazırlandığı ifade edildi."

Haber;C.ÜSTÜNER