Düzce Belediyesi'nin İller Bankası ödeneği artacak mı artmayacak mı? Tartışmasında çark eden Düzce Belediyesi oldu.

Düzce merkeze bağlı 20 köyün mücavir alana alınmasıyla birlikte İller Bankası’ndan gelecek olan payın artacağına yönelik gündeme gelen haberler üzerine 6 Mayıs Cuma günü yapılan meclis oturumunda bir açıklama yapan İmar Komisyonu Başkanı Hasan Günden, “Mücavir alana giren köyler nüfusta sayılmadığı için İller Bankası'ndan katkı payı alınamıyor.” sözleri ile her ay Düzce Belediyesi'ne aktarılan ödeneğin artmayacağını vurgulamıştı. Konu kapandı sanılırken günler sonra Düzce Belediyesi'nden yapılan bir açıklama, tezat bir durum ortaya koydu.

10 Mayıs Pazartesi günü resmi internet sitesi üzerinden 20 köyün mücavir alana dahil edilmesi konusunda bir açıklama yayınlayan Düzce Belediyesi metinde dikkat çeken şu ifadelere yer vermişti: “İller Bankası’ndan yerel yönetimlerin hizmet gücüne katkı olarak ödenen payın nüfus ile doğru orantılı olması ve Düzce’de de hizmet sahasının genişlemesi ile ödenekte de önemli bir artış olması bekleniyor.”



İmar Komisyonu Başkanı Günden'in bilgilendirmesinin tam aksi yönünde olan bu açıklamanın haberlerimize konu olmasından sonra belediye geri adım attı. Düzce Belediyesi, haberde kullanılan ifadeleri 24 saat geçmeden metinden kaldırdı.

Haber:Y.SEVER