Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan mülteciler için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yayınlanan “Suriyeli Sığınmacılara Yardım” konulu Başbakanlık genelgesi doğrultusunda Vali Adnan Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşları, belediye başkanlıkları ve gönüllü sivil toplum kuruluşlarını kampanyaya katılıma çağrısı yapmıştı. Vali Yılmaz, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığınca yürütülen kampanyaya destek çağrısında, “Mağdur durumda bulunan dost ve kardeş Suriye halkına insani yardım için bir insanlık borcu olarak harekete geçilmeli” ifadesini kullanmıştı. İşte bu çağrıya yanıt gecikmedi ve Düzce Belediyesi, Düzce İnsani Yardımlaşma Derneği işbirliği ile ‘Düzce’den Suriye’ye Yardım Kampanyası’ başlattı.

Belediye Başkanı İsmail Bayram, herkesi kampanyaya katılmaya çağırdı. Bayram, ‘Geçmişte yaşanan sıkıntıları ve yardım duygusunu en iyi Düzceliler bilir. İnsanlık adına önemli bir yardım kampanyası başlatıldı. Herkesi bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum. Toplanan yardımlar en güvenli bir şekilde yerine ulaştırılacaktır’ dedi.

13 Ocak tarihine kadar sürecek olan kampanya için hem Düzce Belediyesi’nin hem de İHH’nın TIR’ları belediye meydanında bulunacak. Kampanya öncelikli olarak battaniye, un, ekmek ve nakdi yardımlar olarak açıldı.

Haber; C. ÜSTÜNER