Düzce Belediyesi 24 Mayıs'ta İnönü ve Avni Akyol parkları için yapılan ihalalerin Başkan Dursun Ay tarafından iptal edildiğini resmen açıkladı. Dün Öncü Haber mikrofonuna konuşan Başkan Dursun Ay, parkların vatandaş odaklı yeniden düzenleneceğini belirterek, ihalelerin iptal edileceği mesajını vermişti. Bugün belediyeden gerekçeleri ile birlikte iptal kararı kamuoyuna duyuruldu.

"İhalelerde ortaya çıkan sonuç tüm Düzceliler'in malumudur
"Mülkiyeti Düzce Belediyesi'nde bulunan, işletmesi uzun zamandır müstecir tarafından yürütülen İnönü ve Avni Akyol parkları için yapılan ihalelerde ortaya çıkan sonuç tüm Düzceliler'in malumudur." ifadesi ile başlayan açıklama şöyle devam etti:

"Düzce Belediyesi her zaman park işletmecilerini yakından takip etmiştir"
"Bir ticarethane olmayan, sosyal yaşam merkezi olması gereken parkların durumu ve vatandaşların en verimli şekilde faydalanması için sağlanacak donatıların temini konusunda Düzce Belediyesi her zaman hassas davranmış, park işletmecilerini yakından takip etmiştir. Bu uygulamada da esas amaç; Düzce halkının kendi öz malı olan parklarını beklediği ve talep ettiği şekilde kullanabilmesini sağlamaktır.

İşletme bütünlüğünün sağlanması için...
Düzce Belediyesi tarafından işletme bütünlüğünün sağlanması ve yalnızca vatandaş odaklı hizmetin sunulması amacıyla birer sosyal tesise dönüştürülecek parklarda; cüzi fiyatlı yeme-içme alanları, vatandaşların boş vakitlerini değerlendirebilecekleri alanlar, sosyal ve eğitici faaliyetlerin yapılabileceği imkanların oluşturulması sağlanacaktır.

Düzce Belediyesi işletmesi ve denetimi altında olacak
Bu sebeple parklar üzerinde yapılan ihalelerin iptal edilmesine ve işletme hakkının da tamamen Düzce Belediyesi'ne devredilmesine karar verilmiştir. Ailelerin, gençlerin ve çocukların huzurlu vakit geçireceği bir ortam oluşturulması, İnönü ve Avni Akyol parklarının Düzce Belediyesi işletmesi ve denetimi altında daha güvenilir, yaşanabilir ve kullanılabilir bir hale getirilmesi en kısa süre içinde sağlanacaktır."


Haber: C.ÜSTÜNER